ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Τα προβλήματα στο γήπεδο και στους δασικούς τόπους αναψυχής στον «Ξερόλακα» και στη «Βρύση Σαμαρά» της Καρυάς περιμένουν άμεσα λύσεις και όχι διαπιστώσεις

«Τα προβλήματα στο γήπεδο και στους δασικούς τόπους αναψυχής στον «Ξερόλακα» και στη «Βρύση Σαμαρά» της Καρυάς περιμένουν άμεσα λύσεις και όχι διαπιστώσεις», αναφέρει σε ανακοίνωση της η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «με επερώτηση που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση, προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και συζητήθηκε στην συνεδρίαση (30/9/2021), ανέδειξε προβλήματα που υπάρχουν στην Καρυά Ελασσόνας και συγκεκριμένα στην αθλητική εγκατάσταση (γήπεδο ποδοσφαίρου και μπάσκετ) και σε δυο όμορφους δασικούς τόπους αναψυχής «Ξερόλακας» και «Βρύση Σαμαρά» που έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και πολύ καιρό, ζητώντας από την περιφερειακή αρχή να μας ενημερώσει αν προτίθεται να προχωρήσει:

1. Στις αναγκαίες παρεμβάσεις συντήρησης της αθλητικής εγκατάστασης της Καρυάς (γήπεδο ποδοσφαίρου και μπάσκετ) ώστε να αξιοποιούνται απρόσκοπτα από την τοπική ποδοσφαιρική ομάδα και τη νεολαία του χωριού;

2. Στις αναγκαίες παρεμβάσεις για την επίλυση των προβλημάτων στους τόπους αναψυχής στις τοποθεσίες «Ξερόλακας» (ηλεκτροδότηση, φωτισμός, τοποθέτηση εγκαταστάσεων για ψήσιμο, αντικατάσταση της παιδικής χαράς και στη «Βρύση Σαμαρά» για την αποκατάσταση των προβλημάτων από κατολίσθηση, την κατεστραμμένη περίφραξη και χώρους ψησίματος;

Απαντώντας η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, δήλωσε ότι δεν είναι αρμόδια για τις συγκεκριμένες εργασίες, αλλά επισκέφθηκε τους συγκεκριμένους χώρους πριν από 6 μήνες, κατέγραψε τα προβλήματα και απλά υπέδειξε στον δήμο Ελασσόνας τι να κάνει (μελέτες, οικοδομική άδεια, άδεια από δασαρχείο, κλπ) και να ψάξει να βρεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να τα εντάξει.

Μας επέδωσε επίσης έγγραφο με την υπογραφή του δημάρχου Ελασσόνας με ημερομηνία 30/9/21, στο οποίο αναφέρει ότι για την επισκευή του γηπέδου της Καρυάς, ο Δήμος Ελασσόνας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προτίθεται να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για τη σύνταξη της μελέτης, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις και να λειτουργούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές και ότι θα αναζητήσει πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων στις τοποθεσίες «Ξερόλακας» και «Βρύση Σαμαρά», επίσης ότι ο Δήμος Ελασσόνας θα αναλάβει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Δασαρχείο, Εφορείες αρχαιοτήτων, Κτηματική Υπηρεσία κ.λ.π) προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ωρίμανση των συνθηκών εκπόνησης των μελετών. Και γι’ αυτά θα αναζητήσει χρηματοδότηση για την υλοποίηση των έργων.

Εύλογα μας δημιουργούνται νέα ερωτηματικά γιατί μέχρι τώρα δεν έγινε τίποτα απ’ όλα αυτά, αφού τα προβλήματα όπως αποδείχθηκε ήταν γνωστά τόσο στον Δήμο Ελασσόνας εδώ και πολύ καιρό, όσο και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, εδώ και 6 μήνες;

Σε κάθε περίπτωση τα προβλήματα που θέσαμε στην επερώτηση μας, περιμένουν άμεσες λύσεις και από τον Δήμο Ελασσόνας και από την Περιφέρεια και όχι κουβέντες και έγγραφα».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.