Ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας Γ. Καριπίδης για την αύξηση των κρουσμάτων

 Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Π.Ε. Λάρισας, πρέπει να σημάνει συναγερμό και στον Δήμο Ελασσόνας. Ο άμεσος υγειονομικός κίνδυνος στον γενικό πληθυσμό και ειδικά στα σχολεία, σηματοδοτούν την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε.

 Η Δημοτική Αρχή και το ΚΕΠ Υγείας στα πλαίσια των ευθυνών τους, για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας, επισημαίνουν τι πρέπει να γνωρίζουμε:

-Ο κίνδυνος παρενεργειών, ειδικά θρομβώσεων, είναι πολλαπλάσιος σε περίπτωση νόσησης, συγκεκριμένα τουλάχιστον 8 φορές μεγαλύτερος. Με απλά λόγια όταν κάποιος νοσήσει από Covid-19, κινδυνεύει να υποστεί θρόμβωση πολύ συχνότερα, παρά μετά τον εμβολιασμό του.

-Όταν κάποιος νοσήσει και είναι εμβολιασμένος θα αναρρώσει εύκολα και δεν θα νοσηλευθεί στην εντατική ούτε θα κινδυνεύσει η ζωή του.

-Όταν είμαστε εμβολιασμένοι σε υψηλά ποσοστά περιορίζουμε τον κίνδυνο μεταλλάξεων. Όταν είμαστε ανεμβολίαστοι ο ιός κυριολεκτικά «ΑΛΩΝΙΖΕΙ». Όχι μόνο νοσούμε, αλλά δίνουμε την ευκαιρία στον ιό να ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΕΙ και να γίνεται διαρκώς και πιο επικίνδυνος.

-Οι ευάλωτοι πλήρως εμβολιασμένοι πρέπει να είναι προσεκτικοί, να φορούν μάσκα σε κλειστούς χώρους και να τηρούν τις αποστάσεις.

-Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον αντιγριπικό εμβολιασμό. Ειδικά αυτοί που έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Ζητάμε σαν Δημοτική Αρχή και ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ελασσόνας, η πολιτεία να εντείνει τις προσπάθειες ενημέρωσης και πειθούς όλων των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας, σεβόμενη τις δημοκρατικές αρχές και τα εργασιακά δικαιώματα όλων.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.