Η Ελασσόνα γιορτάζει την απελευθέρωση της (φωτ.)

Με επισημότητα και λαμπρότητα, συνεχίστηκαν το απόγευμα της Τρίτης οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 109ης επετείου απελευθέρωσης της Ελασσόνας.

Στις 6 το απόγευμα, έγινε η υποδοχή της Ιερής και θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας Ολυμπιώτισσας, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, και ακολούθησε πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων και συλλειτούργησαν ο αρχιμανδρίτης της Ι.Μ. Σπαρμού Ολύμπου π. Βασίλειος Παπανικολάου, ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος - αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίωνας Καραλάσκος, ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης - π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, και οι ιερείς π. Γεώργιος Κοντοτάσιος, π. Ευάγγελος Γκανάτσιος και ο π. Χρήστος Γεροφάκας.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Θανάσης Παιδής, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, οι αντιδήμαρχοι, Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα, Γιάννης Καρυπίδης, Γιώργος Κατσιούρας και Γιάννης Νάνος, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας - επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Ευαγγέλου, οι πρ. αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλίας Μαρία Μαμάρα και Δημήτρης Παπαδημόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βάια Αργύρη – Μουτζίκου και Ανέστης Σερετίδης, ο διοικητής ΚΕΟΑΧ, ταγματάρχης Γρηγόρης Γκάλης, ο πρόεδρος ΑΕΝΟΛ ΑΕ Λευτέρης Φουρκιώτης, εκπρόσωποι φορέων και αρκετός κόσμος.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου

Ώρα 07:30 Παιάνιση εωθινού

Ώρα 08:00 Όρθρος – Πανηγυρική θεία λειτουργία

Ώρα 08:30 Έπαρση σημαίας

Ώρα 10:15 Προσέλευση επισήμων και εκπροσώπων φορέων

Ώρα 10:30 Τελετή επίσημης δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνα,

Κεντρική Πλατεία

Ώρα 11:00 - Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες

- Κατάθεση στεφάνων

- Ενός (1) λεπτού σιγή

- Εθνικός Ύμνος

Ώρα 19:00 Υποστολή της σημαίας

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.