Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ελευθερίας και Δόξας στην ιστορική Μελούνα

Με μια λιτή τελετή, όπως το επιβάλλουν οι συνθήκες, αλλά με την δέουσα επισημότητα, πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τρίτη (στο Μεγάλο Ελευθεροχώρι, στον Προφήτη Ηλία Αραδοσιβίων και στην Τσαριτσάνη, στην ιστορική τοποθεσία «Μελούνα») και κορυφώνονται αύριο, Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 109ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης και της επαρχίας Ελασσόνας από τον τουρκικό ζυγό (6η Οκτωβρίου 1912).

Αρχές και λιγοστός κόσμος βρέθηκαν στην ιστορική τοποθεσία «Μελούνα», λίγο έξω από την Τσαριτσάνη (από όπου ξεκίνησε ο απελευθερωτικός αγώνας του Ελληνικού Στρατού το 1912), στον χώρο του εκεί Μνημείου, επί της νέας εθνικής οδού Ελασσόνας – Λάρισας, ακριβώς στο σημείο που βρισκόταν τα παλιά σύνορα της χώρας, και από όπου ξεκίνησε η νικηφόρα προέλαση του Ελληνικού Στρατού, στο χαρακτηριστικό ύψωμα της Μελούνας.

Αρχικά, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες, όπου χοροστάτησε ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος - αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίωνας Καραλάσκος και οι ιερείς π. Γεώργιος Κοντοτάσιος, π. Αλέξανδρος Νεζεργιώτης και ο π. Χρήστος Γεροφάκας

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τους φορείς και τις αρχές.

Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι μαζί οι παριστάμενοι έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Στις εκδηλώσεις της «Μελούνας» παρευρέθηκαν: ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Νίκος Λιούπας, ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, οι αντιδήμαρχοι Ευφρ. Καρκαβανίδου – Σκρέτα, Δημήτρης Καρανίκας και Διονύσης Κουρομπίνας, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας ταξίαρχος Αστ. Μαντζιώκας, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λάρισας πύραρχος Σάββας Τσολάκης, ο διοικητής ΚΕΟΑΧ, ταγματάρχης Γρηγόρης Γκάλης, ο διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας Πέτρος Μουταφίδης, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας ο επιπυραγός Γιάννης Πάσχος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΛ Ιπποκρ. Τζιουμακλής, Πρόεδρος ΑΕΝΟΛ ΑΕ Λευτέρης Φουρκιώτης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Τσαριτσάνης Αχιλλέας Μητσιμπόνας, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Ελασσόνας Αχιλλέας Ζανιάς, εκπρόσωποι Συλλόγων της Τσαριτσάνης και λιγοστός κόσμος.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.