Η Ελασσόνα τίμησε την 109η επέτειο Απελευθέρωσής της από τον τουρκικό ζυγό (φωτ.)

Τιμήθηκε και φέτος από τον Δήμο Ελασσόνας η 109η επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

Στις επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις, παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γεώργιος Σταμάτης, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση.

Αρχικά, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών από την ευρύτερη περιοχή, παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών.

Στη συνέχεια, αρχές και κόσμος κατευθύνθηκαν στο χώρο της Κεντρικής πλατείας, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανακρούστηκε ο Εθνικός Ύμνος.

Φέτος, λόγω των υγειονομικών συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση.

Στις επετειακές εκδηλώσεις της Ελασσόνας παρευρέθηκαν: ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γεώργιος Σταμάτης, η βουλευτής Στέλλα Μπίζιου, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Κωνσταντίνος Παππάς, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Βασίλης Πινακάς,η βουλευτής Ευαγγελία Λιακούλη, ο εκπρόσωπος του Ανώτερου διευθυντή Φρουράς Λάρισας, Ταξίαρχος Ιωάννης Μουστάκης, εκ μέρους του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας Βασίλης Καραΐσκος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λάρισας Πύραρχος Σάββας Τσολάκης, η αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων κ. Ζωή Φτίκα, η Προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Αικατερίνη Καραγιώργου, εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, διευθυντές υπηρεσιών από την ευρύτερη περιοχή του νομού Λάρισας, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων – συλλόγων και αρκετός κόσμος.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.