Κέλλας: Στρατηγική η σημασία της Ελασσόνας και της Λάρισας για την Ελλάδα

«Η απελευθέρωση της Ελασσόνας αποτελεί ένα κορυφαίο ιστορικό γεγονός για την πατρίδα μας, αφού ο Νομός Λάρισας αποτέλεσε το ορμητήριο του ένδοξου Ελληνικού Στρατού, μέσω του οποίου επιτεύχθηκαν κι άλλες μεγάλες νίκες έναντι των Τούρκων κατακτητών˙ νίκες χάρη στις οποίες το Ελληνικό Κράτος αύξησε σημαντικά την επικράτειά του.»

Τα παραπάνω δήλωσε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, για την 109η Eπέτειο απελευθέρωσης της Ελασσόνας από τον τουρκικό ζυγό, προσθέτοντας: 

«Η νίκη που ξεκίνησε από τη Λάρισα και την Ελασσόνα οδήγησε στο Έπος των Βαλκανικών Πολέμων, κατά τους οποίους η Ελλάδα διπλασιάστηκε ανακτώντας τις αλύτρωτες περιφέρειες της Ηπείρου, της Μακεδονίας, των Νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης.

Η στρατηγική σημασία, που έχουν η Ελασσόνα και η Λάρισα για τη χώρα, δεν πρέπει να αποτυπώνεται μόνο ιστορικά, αλλά είναι απαραίτητο να εμπεδώνεται στο επίκεντρο των δημόσιων πολιτικών, που αφορούν την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας.

Χρειάζεται εναρμονισμένη δράση απ’ όλους μας, προκειμένου να αναδεικνύουμε διαρκώς και να αξιοποιούμε σε σταθερή βάση και με μακρόπνοο σχέδιο όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ευλογημένου Νομού μας, ο οποίος συνιστά γεωγραφικά και παραγωγικά την καρδιά της Ελλάδας˙ και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ.    

Χρόνια πολλά σε όλες κι όλους!».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.