Συγκίνηση και μνήμες στο μνημόσυνο του Συλλόγου Μικρασιατών Ελασσόνας

«Περίσσεψαν» η συγκίνηση και οι μνήμες για τη γενοκτονία και τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους στο καθιερωμένο επετειακό μνημόσυνο που τελέσθηκε στην Ελασσόνα, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Μικρασιατών Δήμου Ελασσόνας.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, παρουσία δεκάδων Ελασσονιτών με «ρίζες» από τη Μικρά Ασία και όχι μόνο, μετά τη Θεία Λειτουργία, ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος τέλεσε το επετειακό μνημόσυνο.

Να σημειωθεί ότι έψαλλε κλιμάκιο του Συλλόγου Βυζαντινής Μουσικής «Θεσσαλοί Μελωδοί» με τον προσκεκλημένο Άρχοντα Υμνωδό της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Γεώργιο Χατζηχρόνογλου (στο δεξιό αναλόγιο) και τον πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Γεώργιο Λεμονόπουλο (στο αριστερό αναλόγιο).

Στη  συνέχεια ο π. Βησσαρίων «κατέθεσε» στο εκκλησίασμα σκέψεις για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, αφού πρώτα διάβασε απόσπασμα από τα «Ματωμένα Χώματα» της Διδώ Σωτηρίου.

Στο τέλος, ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας τίμησε τον καταξιωμένο Άρχοντα Υμνωδό της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Γιώργο Χατζηχρόνογλου για την παρουσία του στο επετειακό μνημόσυνο, με αφορμή τις εργασίες επιμορφωτικού σεμιναρίου Ψαλτική που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.

Στην εκδήλωση έδωσαν παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Φρόσω Καρκαβανίδου-Σκρέτα και Γιάννης Καριπίδης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας – πρώην δήμαρχος Νίκος Ευαγγέλου, η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ελασσόνας Ασπασία Χατζηβασίλη-Βαλιώτη, σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, ο πρόεδρος του ΠΟ Ελασσόνας Άλκης Χατζηβασίλης, μέλη της διοίκησης της Ένωσης Ποντίων Επ.Ελασσόνας, Μικρασιάτες όλων των ηλικιών και πλήθος κόσμου.

Του Γιάννη Μουκίδη
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.