Με το πόδι στο γκάζι...Στις 11 το πρωί της Κυριακής η εκκίνηση της 5ης Ανάβασης Ελασσόνας

 Η Ανάβαση Ελασσόνας έχει γίνει πια θεσμός και η 5η διοργάνωσή της είναι πια γεγονός. Όλα είναι έτοιμα και συνηγορούν, ότι θα γίνει ένας καταπληκτικός αγώνας.

Η εκκίνηση θα δοθεί αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί. Η διαδρομή της ανάβασης είναι τμήμα της Εθνικής Οδού Ε65 και βρίσκεται δύο χιλιόμετρα από την Ελασσόνα με κατεύθυνση προς Κοζάνη. Το μήκος της διαδρομής είναι 3,8 χλμ.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές η διαδρομή έχει ασφαλή σημεία θέασης με μεγάλη ορατότητα, σχεδόν σε όλο το μήκος της, επομένως δεν υπάρχει λόγος για τους θεατές να βρεθούν σε επικίνδυνα σημεία.

Μια μοναδικότητα της ανάβασης είναι ότι υπάρχει παράλληλος δρόμος διπλής κυκλοφορίας που οδηγεί στο μέσο της διαδρομής, στο σημείο με την καλύτερη θέαση. Επίσης υπάρχει μεγάλη αλάνα που μπορούν να παρκάρουν οι θεατές τα αυτοκίνητά τους.

Λόγω της τέλεσης του αγώνα η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης, θα διακοπή κατά τις ώρες 10:00 έως 16:00.

Σήμερα Σάββατο, το πρωί έγιναν τα δοκιμαστικά, ενώ στις 7 το απόγευμα δόθηκε η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας από τον Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα. 

Το Ράδιο Ελασσόνα 88.4, μετά από συμφωνία και σε συνεργασία με την ΛΑΜΚΕ, θα μεταδώσει σε live streaming των αγώνα.

Η ζωντανή μετάδοση του αγώνα θα γίνει αύριο Κυριακή 24 Οκτωβρίου από τις 10:30 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Η μετάδοση θα γίνει σε υψηλή ποιότητα εικόνας και ήχου και θα πραγματοποιηθεί με 2 κάμερες, ένα drone (καιρού επιτρέποντος…) και περιγραφή από δύο εκφωνητές, προσφέροντας στους τηλεθεατές την καλύτερη δυνατή κάλυψη του αγώνα.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.