Συντήρησαν δρόμους για πυροπροστασία Δήμος Ελασσόνας - Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τα μέγιστα απέδωσε και φέτος η συνεργασία του Δήμου Ελασσόνας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη συντήρηση της αγροτικής και δασικής οδοποιίας σε κοινότητες των δημοτικών κοινοτήτων Ελασσόνας, Καρυάς και Ολύμπου.

Μηχανήματα έργου της περιφέρειας υπό τις οδηγίες του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας κ. Χρήστου Καλομπάτσιου προχώρησαν στον καθαρισμό των  αντιπυρικών ζωνών και σε παρεμβάσεις βελτίωσης της βατότητας αγροτικών δρόμων, προκειμένου να εξασφαλιστεί άμεση πρόσβαση και ταχεία επέμβαση σε περίπτωση πυρκαγιάς τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σε δήλωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Βορείου Τομέα κ. Ιω. Νάνος τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω την περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρ. Καλομπάτσιο, που όλο αυτό το διάστημα συντονισμένα μας υποστήριξαν διαθέτοντας μηχανήματα έργου, για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, τον καθαρισμό, τη βελτίωση και τη διάνοιξη δασικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών με σκοπό την αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών σε κοινότητες του δήμου μας. Στόχος μας είναι η αντιμετώπιση και πρόληψη των φυσικών καταστροφών ή των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, καθώς και η αποκατάσταση τυχόν ζημιών προστατεύοντας τα δάση μας και καλύπτοντας τις ανάγκες των αγροτών και κτηνοτρόφων του δήμου μας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στέκεται αρωγός σε αυτή μας την προσπάθεια και η βοήθεια της είναι πολύτιμη».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.