Φθορές και καταστροφές στο Γυμνάσιο Ελασσόνας κατά τη διάρκεια κατάληψης - Μήνυση κατέθεσε η διευθύντρια του σχολείου

Μήνυση κατέθεσε το βράδυ της Κυριακής στο ΑΤ Ελασσόνας, η διευθύντρια του Γυμνασίου Ελασσόνας κ. Κική Τσιμπόλη, για καταστροφές και φθορές που έγιναν στο σχολικό κτήριο κατά τη διάρκεια της κατάληψης.

Σήμερα το πρωί η κ.Τσιμπόλη, μαζί με καθηγητές, «ξενάγησε» γονείς και κηδεμόνες στο χώρο του σχολείου, για να δουν από κοντά τις φθορές και καταστροφές που έχουν γίνει σε αρκετές αίθουσες.

Μάλιστα σε μερικές από αυτές οι μαθητές σήμερα ήταν δύσκολο να κάνουν μάθημα γιατί υπήρχε μεγάλος αριθμός από κατεστραμμένες καρέκλες και θρανία.

Μιλώντας στο σταθμός μας, η διευθύντρια του Γυμνασίου Ελασσόνας κ.Κική Τσιμπόλη, ανέφερε τα εξής:

«Αυτό που έγινε στο σχολείο μας είναι πάρα πολύ σοβαρό.

Την επόμενη μέρα μετά την εκλογή του δεκαπενταμελούς, άρχισε η κατάληψη του κτηρίου. Ήρθαν στο γραφείο μου με τα αιτήματα, τα οποία ήταν αιτήματα που αφορούν όλους αλλά και όλο τον Ελληνικό λαό.

Μίλησα μαζί τους, τους είπα να προσέχουν να μην κάνουν ζημιές και για μας η νομοθεσία λέει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να κάνουμε τηλεκπαίδευση. Οι καθηγητές έφυγαν στο σπίτι και οι μαθητές πήγαν και αυτοί στα σπίτια τους για να κάνουν το μάθημα τους.

Την επόμενη μέρα μίλησα πάλι μαζί τους, γιατί είχαν έρθει στο σχολείο και γονείς, και μου δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν την κατάληψη. Εγώ από την πλευρά μου προσπάθησα να τους μεταπείσω να ανοίξουν το σχολείο αλλά ήταν ανένδοτοι στην απόφασή τους.

Την περασμένη Παρασκευή με ενημέρωσαν ότι θα συνεχίσουν την κατάληψη, αν και είχαμε σκεφτεί να σπάσουμε τις κλειδαριές και να μπούμε στο κτήριο, αλλά επειδή μεσολαβούσε το Σαββατοκύριακο, θεωρήσαμε ότι θα σπάζανε πάλι τις κλειδαριές και θα μπαίνανε στο κτήριο.

Τα περισσότερα παιδιά έκαναν μάθημα από το σπίτι, εκτός από δύο τμήματα γιατί κάποιοι μαθητές δεν τους άφηναν.

Την Κυριακή το μεσημέρι επισκέφτηκα το σχολείο και είδα σπασμένα κομμάτια από καρέκλες σε όλο το προαύλιο, και το απόγευμα που με ειδοποίησαν ότι γίνονται πάλι φθορές στο σχολείο, ήρθα και πάλι, τους πήρα το κλειδί και ανέβηκα στις αίθουσες και αυτό που είδαν τα μάτια μου είναι απερίγραπτο. Ο δεύτερος όροφος σχεδόν δεν υπάρχει. Είναι όλα σπασμένα τουλάχιστον σε τρεις – τέσσερις αίθουσες. Θρανία – καρέκλες- φθορές στους τοίχους κ.α.

Ακολούθως πήγα στο ΑΤ Ελασσόνας και κατήγγειλα το γεγονός δίνοντας τα ονόματα των υπευθύνων και από εδώ και πέρα αυτοί που έκαναν τις καταστροφές θα έχουν να κάνουν με το εισαγγελέα.

Σήμερα κάλεσα του γονείς οι οποίοι είδαν με τα μάτια τους τις καταστροφές που έχουν γίνει στο σχολείο μας αλλά θα πρέπει να διευκρινίσω ότι στις φθορές που έγιναν, συμμετείχαν συγκεκριμένοι μαθητές και όχι όλο το δεκαπενταμελές.

Αυτό που έγινε στο σχολείο μας είναι απαράδεκτο και άνευ προηγουμένου.

Φυσικά οι συγκεκριμένοι μαθητές θα τιμωρηθούν από το σχολείο αλλά μετά θα έχουν να κάνουν με την δικαιοσύνη».

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.