Η Ελασσόνα τίμησε τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό

Γιορτάστηκε στην Ελασσόνα η μνήμη του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Λουκά, η οποία και φέτος εξαιτίας των προληπτικών υγειονομικών μέτρων, γιορτάστηκε στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου και όχι στον φερώνυμο Ιερό Ναό, που βρίσκεται στην είσοδο του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας.

Σήμερα Δευτέρα, ανήμερα της εορτής του Αγίου, τελέστηκε η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Θείο Κήρυγμα, όπου χοροστάτησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ενώ συλλειτούργησαν, ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου και οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Ευάγγελος Γκανάτσιος και π. Χρήστος Γεροφάκας. 

Στο Θείο Κήρυγμα, ο Μητροπολίτης κ. Χαρίτων αναφέρθηκε στη ζωή και στις αρετές του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά και ευχήθηκε σε όλους «Τη χάρη Του Αγίου Θεού με τις Πρεσβείες του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά» Κλείνοντας το κήρυγμα του

Κλείνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: «Φέτος και πάλι δεν τελέσαμε τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι του Κέντρου Υγείας λόγω του περιορισμένου χώρου και λόγω ότι η πανδημία ακόμα είναι σε έξαρση. Κάνουμε ότι μπορούμε φυλάξουμε και να προφυλάξουμε το πολύτιμο αγαθό της υγείας αλλά νομίζω και πως στο χώρο αυτό του Ιερού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου, έχουμε άνεση, δεν είμαστε εκτεθειμένοι έξω στο κρύο, αλλά και η λατρεία του Θεού γίνεται σε οποιονδήποτε τόπο γιατί δεν περιορίζεται ο Θεός μέσα σε χειροποίητους ναούς και μπορούμε να Τον λατρεύουμε και να τιμούμε του Αγίους Του σε οποιοδήποτε χώρο και τόπο. Χρόνια Πολλά και ευλογημένα με τη χάρη του Αγίου Ιατρού και Ευαγγελιστού Λουκά».

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.