Με κατάνυξη ο πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας

Με κατάνυξη τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, όπου χοροστάτησε ο Σεβασιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Χαρίτων, ενώ συλλειτούργησαν, ο αρχιμανδρίτης - ηγούμενος της Ι. Μονής Σπαρμού Ολύμπου π. Νικάνωρ Παπανικολάου, ο αρχιμανδρίτης π. Παΐσιος Μπίσμπας, ο εορτάζων αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου και οι πρωτοπρεσβύτεροι, π. Νικόλαος Πνευματικός, π. Γεώργιος Κοντοτάσιος, π. Αλέξανδρος Νεζεργιώτης, π. Νικόλαος Νακούλας, π. Ευάγγελος Γκανάτσιος και π. Χρήστος Γεροφάκας και συμπροσευχήθηκε μαζί τους ο αρχιμανδρίτης και προϊστάμενος του Μητροπολιτικού ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας π. Βησσαρίων Καραλάσκος.

Ο π. Νικόλαος Νακούλας αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Δημητρίου στο Κήρυγμά του, ενώ ο Σεβασμιώτατος στο τέλος του πανηγυρικού Εσπερινού ευχαρίστησε τον πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαος Νακούλας για τη διακονία του Θείου Λόγου κατά την Ακολουθία του Εσπερινού και όλους τους πιστούς που παραβρέθηκαν στον Ιερό Ναό για να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου.

Αύριο το πρωί, ανήμερα της Εορτής του Αγίου, θα τελεστεί ο  Όρθρος και η Πανηγυρική Θ. Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτωνος.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.