Εκκίνηση, υπό βροχή, για το 10ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου – Τερματισμός αύριο στην Ελασσόνα

Τέλος στην ανυπομονησία των πληρωμάτων έβαλε  η εκκίνηση, υπό καταρρακτώδη βροχή,  του περίφημου Ιστορικού Ράλι Ολύμπου, το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 ,από την παραλία του Βόλου ( κτίριο «Παπαστράτος»), στις 11 το πρωί, που φέτος είναι αφιερωμένο  στη μνήμη του αείμνηστου Προέδρου της ΛΕΚΑΜ , Γεώργιου Τσάλιου.

Αναλυτικά, επισημαίνονται τα εξής:

«Δεκάδες κλασσικά αυτοκίνητα-αντίκα πλημμύρισαν το Βόλο,  δημιουργώντας ένα ρετρό σκηνικό άλλων εποχών, συμμετέχοντας σε έναν θεσμό, που από την πρώτη στιγμή «έκλεψε» τις καρδιές όλων των φανατικών οδηγών κλασσικής αυτοκίνησης , που κάθε χρόνο ταξιδεύουν από πολύ μακριά για να λάβουν μέρος στον μοναδικό αυτό αγώνα.

Στην εκκίνηση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ. Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο εκπρόσωπος της Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζέττας  Μακρή κ. Απόστολος Νάσιος, οι πρόεδροι των διοργανωτών κ. Νίκος Κουτουνίδης(ΛΕΚΑΜ) , κ. Κώστας Σκριάπας (Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ») , κ. Τέλης Δουλόπουλος (ΛΕΚΟΒ) και ο κ. Νίκος Γκανάκης (ΣΚΑΛ), ενώ εκατοντάδες ήταν οι φίλοι των κλασσικών οχημάτων που απόλαυσαν την εκκίνηση, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Χαιρετισμό έστειλε ο Βουλευτής Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Τερματισμός αύριο Κυριακή 10/10 στην Ελασσόνα

Ο τερματισμός θα γίνει και φέτος, την Κυριακή 10/10 στις 1 το μεσημέρι, στην Ελασσόνα, που είναι η γενέτειρα του μεγάλου θεσμού για την Ελλάδα μετά από την άριστη συνεργασία και υποστήριξη που παρέχεται από τον Δήμο Ελασσόνας και τον Δήμαρχο κ. Νίκο Γάτσα, τα δύο τελευταία χρόνια και έτσι ένα μεγάλο γεγονός, διεθνούς εμβέλειας, επιστρέφει στη φυσική του έδρα , από όπου και ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια.

Το περίφημο αυτό Ράλι  διοργανώνεται τα τελευταία  χρόνια από την πανίσχυρη  Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας ( ΛΕΚΑΜ-Θεσσαλονίκη) και  το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» (Ελασσόνα ), σε συνδιοργάνωση  με  τον  Σύλλογο  Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας  (ΣΚΑΛ) και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ)  , με  την υποστήριξη της FIVA και  της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων) , του Δήμου Ελασσόνας και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πολιτισμού.

Μαγικές εικόνες θα ζήσουν οι φίλοι των κλασσικών αυτοκινήτων –αντίκα στους νομούς Λάρισας και Μαγνησίας, στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2021  αφού το περίφημο 10ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2021 (The Historic Rally of Olympian Gods ), που έχει κλέψει τις καρδιές όλων των φίλων της κλασσικής αυτοκίνησης σε Ελλάδα και εξωτερικόθα επισκεφτεί και φέτος μαγικούς προορισμούς όπως είναι ο Βόλος  , τα πανέμορφα χωριά του Πηλίου, η λίμνη Κάρλα, ο Όλυμπος και η πανέμορφη Ελασσόνα (τερματισμός).

Οι φίλοι των κλασσικών αυτοκινήτων , μπορούν να τα δουν από κοντά στα εξής σημεία:
1 . Στο ξενοδοχείο Volos Palace –Κυριακή 10/10/2021 και ώρες 08.00-11.00 π.μ.

2 . Στην Ελασσόνα –κεντρική πλατεία –Κυριακή 10/10/2021 και ώρες 01.00-17.00 το απόγευμα

3 . Σε όλη τη διαδρομή από όπου θα διέρχονται τα αυτοκίνητα».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.