Τις σεισμόπληκτες κοινότητες της Ποταμιάς επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ελασσόνας

Τις προσωρινές δομές στις σεισμόπληκτες κοινότητες της Ποταμιάς επισκέφθηκε την Τρίτη ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ απευθύνει έκκληση στο αρμόδιο Υπουργείο να επιληφθεί άμεσα και να επιταχύνει τις διαδικασίες έγκρισης της Στεγαστικής Συνδρομής.

Αναλυτικά στην ανάρτηση του αναφέρει:

Επισκεφτήκαμε σήμερα τις σεισμόπληκτες κοινότητες Αμούρι, Μεσοχώρι, Βλαχογιάννι και Πραιτώρι και συνομιλήσαμε με τους διαμένοντες στις προσωρινές δομές.

Γνωρίζουμε καλά ότι οι συνθήκες διαβίωσης στους οικίσκους είναι δύσκολες, ωστόσο ο Δήμος και η Περιφέρεια έχουν διαθέσει όλους τους διαθέσιμους πόρους για τη βελτίωση των συνθηκών εν γένει. Οι ελλείψεις που καταγράψαμε στη λειτουργία των οικίσκων και των δομών είναι μικρές και θα καλυφθούν άμεσα.

Οι ανάγκες άλλωστε είναι διαρκείς. Η μεγαλύτερη όμως ανησυχία όλων είναι για την καθυστέρηση στις εγκρίσεις της στεγαστικής συνδρομής, που θα επιτρέψει στους πληγέντες να εκδώσουν οικοδομικές άδειες, να ανακατασκευάσουν τα σπίτια τους και να επιστρέψουν στις ιδιοκτησίες τους.

Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο να επιληφθεί άμεσα και να επιταχύνει τις διαδικασίες έγκρισης της Στεγαστικής Συνδρομής.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.