Όλα έτοιμα για το ιστορικό ράλι Ολύμπου 2021 με αφετηρία τον Βόλο και τερματισμό στην Ελασσόνα

Στην Ελασσόνα θα τερματίσει φέτος το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου, με την υποστήριξη του Δήμου Ελασσόνας, τιμώντας την πόλη από την οποία ξεκίνησε η διοργάνωση πριν 10 χρόνια.

Το επετειακό 10ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2021 με τη συμμετοχή δεκάδων πληρωμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η πόλη της Ελασσόνας θα φιλοξενήσει τα πληρώματα των κλασικών αυτοκινήτων την Κυριακή 10 Οκτωβρίου μετά τον τελικό τερματισμό στην Κεντρική Πλατεία της πόλης από τις 13:00 μ.μ. έως τις 17:00 μ.μ., όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή της απονομής των κυπέλλων στους μεγάλους νικητές.

Τα εντυπωσιακά αυτοκίνητα του Ράλι θα σταθμεύσουν στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Κυριακής, όπου οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να τα απολαύσουν από κοντά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίφημο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου (The Historic Rally of Olympian Gods) είναι ενταγμένο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. και έχει σπάσει ρεκόρ συμμετοχών, όπως πέρυσι με 102 συμμετοχές, ενώ φημίζεται για την εξαιρετική διοργάνωση, τις έντονες συγκινήσεις και τις υψηλές δόσεις αδρεναλίνης.

Ο αγώνας κλασικών αυτοκινήτων διοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων), το Δήμο Ελασσόνας, το Δίκτυο Περραιβία, τη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ), τον Σύλλογο Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ), και τίθεται υπό την αιγίδα της FIVA και της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Ελασσόνας κ. Φρόσω Καρκαβανίδου-Σκρέτα στα τηλέφωνα 2493025440- 6945591722.

Το Πήλιο, η λίμνη Κάρλα, ο Βόλος, η Ελασσόνα και ο Όλυμπος  οι μαγικοί προορισμοί για φέτος

Φέτος, το Ιστορικό  Ράλι Ολύμπου, με απόφαση των Διοργανωτών, θα ξεκινήσει, μετά από πολλά χρόνια, από τον Βόλο (παραλία-κτίριο «Παπαστράτος») το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 11.00 και με προορισμό τα πανέμορφα χωριά του Πηλίου με τα μοναδικά τοπία, τη μεγάλη ιστορία και τα πασίγνωστα ποιοτικά τοπικά προϊόντα , ενώ ο μεγάλος τερματισμός θα γίνει στο κέντρο της Ελασσόνας την επόμενη μέρα, Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 14.00.

Οι διαδρομές του Ράλι είναι οι εξής:

1Η μέρα - Σάββατο 9 Οκτ 2021

Βόλος -Εκκίνηση-Κτίριο «Παπαστράτος»- ώρα 11.00 π.μ.- Ανακασιά- Άνω Βόλος- Κατηχώρι – Πορταριά- Χάνια- Μακρυράχη- Ανήλιο- Άγιος Δημήτριος- Μούρεσι –Τσαγκαράδα- Ξουρίχτι- Μηλιές- Βυζίτσα (στάση για ανασυγκρότηση και γεύμα- Επίσκεψη  στον αγροτουριστικό Συνεταιρισμό «Εσπερίδες») - Πινακάτες - Άγιος Γεώργιος Νηλείας - Άγιος Βλάσιος - Άνω Λεχώνια - Κ. Λεχώνια- Αγριά-Βόλος (τερματισμός 1ης μέρας)

2η μέρα –Κυριακή 10 Οκτ. 2021

Βόλος - Εκκίνηση (Ξενοδοχείο Volos Palace) - ώρα 10.00 π.μ.

Μελισσάτικα- Γλαφυρές- Κερασιά- Κανάλια Δήμου Ρ. ΦεραίουΣτεφανοβίκειο- ΠΕΟ Βόλου –Λάρισας- Τσαριτσάνη-Ελασσόνα (τερματισμός 2ης μέρας στην κεντρική πλατεία -απονομές )

Οι φίλοι των κλασσικών αυτοκινήτων μπορούν να τα δουν από κοντά στα εξής σημεία:
1. Στην παραλία του  Βόλου- Κτήριο «Παπαστράτος»-Σάββατο 9/10/2021 και ώρες 09.00-11.30 π.μ.

  1. Στο ξενοδοχείο Volos Palace - Κυριακή 10/10/2021 και ώρες 08.00-11.00 π.μ.
  2. Στην Ελασσόνα - κεντρική πλατεία - Κυριακή 10/10/2021 και ώρες 01.00-17.00 το απόγευμα
  3. Σε όλη τη διαδρομή από όπου θα διέρχονται τα αυτοκίνητα.

Ράλι των Ολύμπιων θεών- Ένας θεσμός -διαφήμιση για την Ελλάδα

Τα Ράλι Κλασσικών αυτοκινήτων-αντίκα έχουν εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινού και των ΜΜΕ, όπου αυτά πραγματοποιούνται, αναδεικνύοντας τους προορισμούς.

Για τον λόγο αυτό το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου (The Historic Rally of Olympian Gods ), που έχει ως κέντρο και σημείο αναφοράς την Ελασσόνα (έδρα του Δικτύου «Περραιβία»), τον μυθικό Όλυμπο και τη Θεσσαλία, αλλάζει κάθε χρόνο τις διαδρομές του, έτσι ώστε όλη η Θεσσαλία, αλλά και οι όμορες Περιφέρειες να εντάσσονται στις διαδρομές του, με αποτέλεσμα οι φανατικοί του, πλέον, φίλοι να γνωρίζουν τους πανέμορφους προορισμούς της Θεσσαλίας και της Ελλάδας, τον πολιτισμό τους, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μοναδικά τοπικά προϊόντα και τους φιλόξενους κατοίκους της Ελληνικής  υπαίθρου, που κάθε χρόνο υποδέχονται τα ελληνικά και ξένα πληρώματα με ιδιαίτερη αγάπη.

Όλα αυτά τα χρόνια επισκέφτηκε σημαντικούς προορισμούς, όπως τον ΝΔ Όλυμπο, την Ελασσόνα, τα Τρίκαλα, την Καλαμπάκα, τη Φαρκαδόνα, τα Μετέωρα, την Καρδίτσα, τη Λίμνη Πλαστήρα, τον Βόλο, δεκάδες χωριά του Πηλίου, το Τρίκερι, τα παράλια του Ν. Λάρισας, την Αγιά, τη Δεσκάτη, εκατοντάδες χωριά σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας, αρχαιολογικά και βυζαντινά μνημεία, πολλές μονάδες παραγωγής τοπικών προϊόντων, γυναικείους συνεταιρισμούς κ.ά., κάνοντας γνωστή την «άγνωστη», πλην όμως πανέμορφη, Θεσσαλία στο εξωτερικό, αφού υπάρχουν πολλές διεθνείς συμμετοχές από διάφορες χώρες της Ευρώπης και το γεγονός έχει μεγάλη διεθνή δημοσιότητα.

Πρόκειται,  όχι μόνο για ένα σπάνιο αθλητικό γεγονός, αλλά, κυρίως, για ένα πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και μεγάλης τουριστικής προβολής γεγονός, που δύσκολα αντιγράφεται, αφού την ποιότητά του εγγυώνται η ΛΕΚΑΜ (Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας-Θεσσαλονίκη) και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»-Ελασσόνα.

Εγγραφές-πληροφορίες

ΛΕΚΑΜ: κ. Καλφαδέλης Στέλιος (υπεύθ. Αγώνα) κιν., 2310-432401,6947630234

Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ": Πρόεδρος κ. Κ. Σκριάπας 6974-881944, skriapask@gmail.com

Σ.Κ.Α.Λ. (Λάρισα): Πρόεδρος κ. Νικ. Γκανάκης 6944-479588

ΛΕ.Κ.Ο.Β. (Βόλος):Πρόεδρος κ. Τέλης Δουλόπουλος, τηλ. 6972-922266,

Πληροφορίες στο: www.perrevia.net.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.