Με 47 συμμετοχές η 5η Ανάβαση Ελασσόνας

Στην πόλη της Ελασσόνας θα διεξαχθεί ο τρίτος αγώνας για το κύπελλο αναβάσεων βορείου Ελλάδος, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον  αρκετών αγωνιζομένων αλλά και χιλιάδων θεατών που ανυπομονούν για να δουν από κοντά το θέαμα που προσφέρει ένα αγώνας αυτοκινήτων.

Η Λέσχη Αυτοκινήτου & Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (ΛΑΜΚΕ), με την αρωγή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας, είναι έτοιμη για τη διοργάνωση της 5ης Ανάβασης Ελασσόνας.

Ενός αγώνα που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση αγωνιζομένων, φορέων, χορηγών και θεατών. 

Οι συμμετέχοντες έφτασαν τους 47 και με τα άριστα προετοιμασμένα αγωνιστικά τους αυτοκίνητα είναι έτοιμοι για τη μάχη με το χρονόμετρο. Διαφορετικό αλλά άκρως εντυπωσιακό θα είναι το θέαμα που θα προσφέρουν οι οδηγοί Drift που θα ανέβουν με το πλάϊ όλη τη διαδρομή.

Η διαδρομή της ανάβασης είναι το τμήμα της Ε.Ο. Ελασσόνας-Κοζάνης και βρίσκεται δύο χιλιόμετρα από την Ελασσόνα με κατεύθυνση προς Κοζάνη, με το μήκος της είναι 3,8 χλμ. Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν τα δοκιμαστικά (3 φορές) και την Κυριακή 24 Οκτωβρίου ο αγώνας (2 φορές).

Ο δρόμος έχει ασφαλή σημεία θέασης με μεγάλη ορατότητα, σχεδόν σε όλο το μήκος της ενώ ο παράλληλος δρόμος που βρίσκεται δίπλα στη διαδρομή του αγώνα και ο μεγάλος χώρος που μπορεί κανείς να παρκάρει, προσφέρει την δυνατότητα να φτάσουν οι θεατές άνετα στα σημεία που θα επιλέξουν να παρακολουθήσουν. Γι’ αυτό ακριβώς και δεν υπάρχει λόγος να κάτσει κάποιος σε επικίνδυνο σημείο.

Η υπακοή στις εντολές των κριτών είναι αδιαπραγμάτευτη για όλους τους θεατές. Ο δρόμος για την κυκλοφορία θα κλείσει το Σάββατο 23  & την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στις 10:00.  Εκκίνηση δοκιμών και αγώνα στις 11:00.

Το Ράδιο Ελασσόνα 88.4 μετά από συμφωνία και σε συνεργασία με την ΛΑΜΚΕ, θα μεταδώσει σε live streaming των αγώνα.

Η ζωντανή μετάδοση του αγώνα θα γίνει την Κυριακή 24 Οκτωβρίου από τις 10:30 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, στο Youtube.

Η μετάδοση θα γίνει σε υψηλή ποιότητα εικόνας και ήχου και θα πραγματοποιηθεί με 2 κάμερες, ένα drone (καιρού επιτρέποντος…)  και περιγραφή από δύο εκφωνητές, προσφέροντας στους τηλεθεατές την καλύτερη δυνατή κάλυψη του αγώνα.

 Δείτε τις συμμετοχές του αγώνα:

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.