Προτάσεις στους θεατές της 5ης Ανάβασης Ελασσόνας

Η Ανάβαση Ελασσόνας έχει γίνει θεσμός και η 5η διοργάνωσή της είναι προ των πυλών. Από ποιο σημείο θα βλέπω καλύτερα; που θα παρκάρω; θα μπορέσω να φύγω πριν τελειώσει ο αγώνας; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που απασχολούν αρκετούς.

Στη αφετηρία μπορούμε να κάτσουμε ασφαλώς στην εκκίνηση, στην Κ2 καθώς και σημεία ανάμεσα σε Κ1-Κ2, όπου υπάρχουν ασφαλή σημεία θέασης με μεγάλη ορατότητα καθώς βλέπουμε από την εκκίνηση μέχρι την έξοδο της Κ2. (φώτο 1 & 2)

Πρέπει όμως να πάμε πριν κλείσει ο δρόμος, δηλαδή μια ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα και να παρκάρουμε εκτός Διαδρομής και εκτός της κεντρικής οδού. Ο δρόμος θα ανοίξει μετά το τέλος του αγώνα.

Φώτο.1


Φώτο.2


Όταν θα κλείσει ο δρόμος για την κίνηση, οι θεατές θα μπορούν να κατευθυνθούν από το κέντρο της Ελασσόνας μέσω της διαδρομής προς το Μοναστήρι Ολυμπιώτισσας και σε 2 χλμ θα βρεθούν στο δημοφιλέστερο σημείο με πολύ μεγάλη ορατότητα (Κ9 & Κ10). Προσοχή!!! Ο δρόμος είναι διπλής κατεύθυνσης. (φώτο 3 )


Ακριβώς δίπλα υπάρχει αλάνα που χωράει πολλά αυτοκίνητα, αρκεί να παρκάρουμε σωστά. Επίσης στο δρόμο που συνεχίζει προς το χωριό Δρυμό, μετά τη διασταύρωση (Κ9) μπορούμε να παρκάρουμε στην άκρη του δρόμου.

Φώτο.3


Στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής οι θεατές μπορούν να καθίσουν στα πολλά υπερυψωμένα σημεία, έχοντας μεγάλη ορατότητα καθώς βλέπουν τα αυτοκίνητα από μακριά να έρχονται και να φρενάρουν για να στρίψουν την τελευταία φουρκέτα και να περάσουν τη γραμμή τερματισμού. (Φώτο.5)


Στη εικόνα από το δορυφόρο, μπορείτε να δείτε τα σημεία ενδιαφέροντος.


Όσοι θεατές θα έρθουν από το δρόμο Κοζάνης ή Κατερίνης, μπορούν να ενημερώνουν στο σημείο όπου θα είναι κλειστός ο δρόμος στο χωριό Μικρό Ελευθεροχώρι, ότι θέλουν να πάνε στον αγώνα, για να τους επιτρέπεται η πρόσβαση μέχρι το σημείο που οριοθετεί την περιοχή του αγώνα. Εκεί υπάρχουν σημεία που μπορούν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους.

Η διαδρομή έχει ΑΣΦΑΛΗ σημεία θέασης με μεγάλη ορατότητα, σχεδόν σε όλο το μήκος της. Δεν υπάρχει λόγος να κάτσει κάποιος σε επικίνδυνο σημείο. Η υπακοή στις εντολές των κριτών είναι αδιαπραγμάτευτη για ΟΛΟΥΣ.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.