Με την παρουσία αρκετών πολιτών η δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Νοεμβρίου Ελασσόνας στις 7 το απόγευμα, η δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης, όπου παραβρέθηκαν και αρκετοί κάτοικοι του δήμου Ελασσόνας, που είχε ως θέμα συζήτησης τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για το 2020.

Την δημόσια συνεδρίαση ζήτησαν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του σώματος Θανάση Ζιώγα, 17 δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης, παραθέτοντας μάλιστα και τις σχετικές υπογραφές, η οποία έγινε αποδεκτή από τον δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα. Στην χθεσινή συνεδρίαση πάντως παραβρέθηκαν συνολικά 8 δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης (7 δια ζώσης και ένας μέσω τηλεδιάσκεψης).

Παρόντες ήταν επίσης από την αντιπολίτευση οι κύριοι Αβρανάς και Βακράτσας και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Κουρομπίνας.

Αρχικά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θανάσης Ζιώγας καλωσόρισε τους δημοτικούς συμβούλους και τους παραβρισκόμενους πολίτες και αμέσως μετά το λόγο πήρε ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας ξεκινώντας το απολογισμό και στη συνέχεια οι αντιδήμαρχοι.

Στα οικονομικά θέματα τους απολογισμού αναφέρθηκε ο επίτροπος οικονομικών Γιώργος Κυριλλίδης, στα θέματα κοινωνικής πρόνοιας και πολιτισμού η αντιδήμαρχος Φρόσω Καρκαβανίδου-Σκρέτα, στα τεχνικά θέματα ο αντιδήμαρχος Γιάννης Δραγατσίκης και στα θέματα προγραμματισμού και στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί για χρηματοδοτήσεις ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Καρανίκας.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου ο οποίος απευθυνόμενος στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου αναφέρθηκε στους όρους διεξαγωγής μιας ειδικής συνεδρίασης και στη συνέχεια έκανε επισημάνσεις και άσκησε κριτική στα θέματα στα οποία αναφέρθηκαν τόσο ο δήμαρχος όσο και οι αντιδήμαρχοι.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν ο επικεφαλής του συνδυασμού ΛΑ.ΣΥ.Ελασσόνας Δημήτρης Αβρανάς, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Κουρομπίνας, και ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας Γιάννης Καρυπίδης, ενώ ερωτήματα έθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Βαγγέλης Παναγιώτου,  Αντώνης Μπίσμπας, Φώτης Καραγκόγκος και Ανέστης Σερετίδης.

Ερωτήματα προς τον δήμαρχο έθεσαν και δύο πολίτες από το κοινό, ενώ η ειδική δημόσια συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τις απαντήσεις του δημάρχου.

 
Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.