Κ. Γερονάτσιος-Αντ. Λιάνος: Η πρόληψη απέναντι στον καρκίνο του όρχεως είναι το Α και το Ω!

 Με αφορμή τον Νοέμβριο, τον Μήνα Ευαισθητοποίησης και Πρόληψης των ανδρών κατά του καρκίνου των όρχεων και του προστάτη διεθνώς, οι Κώστας Γερονάτσιος και Αντώνης Λιάνος ενώνουν τις φωνές τους από την Ελασσόνα με το κίνημα "M-ovember" και δίνουν το σύνθημα για όλους τους άνδρες, ηλικίας 5 ετών έως και 40 ετών αντίστοιχα, για να προβούν σε προληπτικές εξετάσεις ετησίως, ώστε με τις απαραίτητες για την υγεία τους εξετάσεις, να αντιμετωπίσουν την πιθανότητα να προσληφθούν από καρκίνο του όρχεως, όπως οι ίδιοι τον αντιμετώπισαν στο πρόσφατο παρελθόν και νίκησαν την εν λόγω ασθένεια.

Ο Κώστας Γερονάτσιος μετά από συμπτώματα πόνου και πυρετού, απευθύνθηκε στον ουρολόγο ιατρό του και αφού διαγνώστηκε με καρκίνο του όρχεως, προχώρησε σε ορχεκτομή, λεμφαδενεκτομή και χημειοθεραπευτικά σχήματα, για να τον αντιμετωπίσει επιτυχώς.

Ο Αντώνης Λιάνος μετά από εύρημα σε εξέταση του ουρολόγου ιατρού του και αφού διαγνώστηκε με καρκίνο του όρχεως, προχώρησε σε ορχεκτομή και συστηματική προληπτική παρακολούθηση ανά τρεις μήνες, μέσα από αξονικές και μαγνητικές εξετάσεις, για να τον αντιμετωπίσει επιτυχώς.

Με κοινή δηλωσή τους οι δύο Ελασσονίτες αναφέρουν με αφορμή τον Μήνα Ευαισθητοποίησης των ανδρών κατά του καρκίνου των όρχεων: "Το "Ά" και το "Ω" στην υγεία των ανθρώπων και στην περίπτωσή μας, των ανδρών, είναι η πρόληψη απέναντι στην εν λόγω ασθένεια, η οποία δεν είναι ανίκητη αλλά έχει αποτελέσματα ίασης, αν προληφθεί σύντομα, σε ποσοστά 99% στον οργανισμό μας.

Αυτό όμως απαιτεί, μία φορά το χρόνο, από τα μικρά αγόρια σε ηλικία έως και τα 40 τους έτη, να επισκέπτονται τον ουρολόγο ιατρό της οικογενείας τους, για έναν υπέρηχο στους όρχεις που είναι ανώδυνος, διαρκώντας ελάχιστα λεπτά και να προβαίνουν σε γενικές και βιοχημικές εξετάσεις ετησίως, αντίστοιχα.

Εξετάσεις όπως η γενική αίματος, η γενική ούρων, η καλλιέργεια σπέρματος και οι βιοχημικοί δείκτες (Β-Χοριακή, LDH, AFP) αποτελούν την σωτηρία στην εν λόγω ασθένεια, όταν προλαμβάνεις.

Η νίκη εξάλλου, αγαπά την προετοιμασία, σύμφωνα με τον Gaius Victorius Catullus. Και έτσι ο φόβος και ο καρκίνος αποτελούν σύντομα παρελθόν".

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.