Κίτσης – Καλτσογιάννη οι νέοι αντιπρόεδροι στη ΝΔ Λάρισας

Διαδοχικές επαφές και συναντήσεις έχει το τελευταίο διάστημα ο νέος πρόεδρος της Διοικητικής Εκλογικής Επιτροπής (ΔΕΕΠ) Λάρισας Ηλίας Σουφλιάς, ο οποίος επιθυμεί να συγκροτήσει άμεσα το νέο διοικητικό σχήμα της ΝΔ στον νομό, καθώς πλησιάζει το Συνέδριο του κόμματος (στις 3-5 Δεκεμβρίου) στην Αθήνα.

Ήδη οι Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις (ΔΗΜΤΟ) Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρσάλων έχουν συγκροτηθεί σε σώμα, ενώ σήμερα -σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»- θα συγκροτηθεί σε σώμα η ΔΗΜΤΟ Λάρισας και μέχρι το Σαββατοκύριακο αναλόγως θα πράξουν και οι ΔΗΜΤΟ Τεμπών, Κιλελέρ και Αγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Σουφλιάς είχε ξεχωριστές συναντήσεις με κάθε ένα από τα 13 μέλη της νέας ΔΕΕΠ, δίνοντας έμφαση και προτεραιότητα στη δημόσια υγεία. Να σημειωθεί ότι είχε κληθεί και ο Ζήσης Γρηγορίου, ο οποίος συμμετέχει στη ΔΕΕΠ, αλλά λόγω ...υποχρεώσεων, δεν παρέστη.

Στις συζητήσεις που είχε ...κατά μόνας ο Ηλίας Σουφλιάς με τους νεοεκλεγέντες στην κομματική οργάνωση, τους ζήτησε να προτείνουν οι ίδιοι τον τομέα ευθύνης που επιθυμούν να αναλάβουν και να προσφέρουν, εκπλήσσοντας ευχάριστα τους περισσότερους για τη δημοκρατική διαδικασία. 

Στο τραπέζι «έπεσε» και η πρόταση να υπάρξει εσωτερική ψηφοφορία για τον ορισμό των τομεαρχών, αν και οι στενοί συνεργάτες του προέδρου, του ζητούν να εφαρμόσει τον Κανονισμό και να ορίσει ο ίδιος τους γαλάζιους τομεάρχες.

Όλα δείχνουν ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο Παρασκευή, ενώ τις δύο θέσεις των αντιπροέδρων θα αναλάβουν οι πρωτεύσαντες σε ψήφους Χρύσα Καλτσογιάννη και Θωμάς Κίτσης.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεχιστούν οι συναντήσεις του Ηλ. Σουφλιά με τα «γαλάζια» στελέχη. Αρχικά με τους 29 συνέδρους, στην προσπάθεια να υπάρξει μία ενιαία γραμμή ως προς τα μέλη που θα επιδιώξουν να εκλεγούν στην Πολιτική Επιτροπή στο Συνέδριο του Δεκεμβρίου, θα ακολουθήσουν επαφές με την ΟΝΝΕΔ Λάρισας, καθώς και με τη ΔΑΚΕ Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και φυσικά μία κοινή συνεδρίαση της ΔΕΕΠ, των ΔΗΜΤΟ, βουλευτών, περιφερειάρχη κι άλλων γαλάζιων στελεχών, με στόχο να γίνει μία πρώτη συζήτηση εφ' όλης της ύλης και ένας προγραμματισμός δράσης, με βάση πάντα τις τρέχουσες υγειονομικές συνθήκες που βιώνουμε.

Του Γιώργου Ρούστα

Πηγή: Έντυπη έκδοση της Εφ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.