Με λαμπρότητα τα Εισόδια της Θεοτόκου στην Ελασσόνα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα αλλά και θρησκευτική κατάνυξη η Ελασσόνα γιόρτασε την Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, στον φερώνυμο Ιερό Ναό της συνοικίας Αμπελοκήπων («Βαροσίου»).

Σήμερα το πρωί, ανήμερα της εορτής, στο φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνος κ. Χαρίτων, ενώ συλλειτούργησαν ο αρχιμανδρίτης π. Νεόφυτος Παπαδημητρίου (της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου) και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Γκανάτσιος.

Στις σημερινές θρησκευτικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νικος Γάτσας, η αντιδήμαρχος Φρόσω Καρκαβανίδου - Σκρέτα, ο πρώην βουλευτής Γιώργος Κατσιαντώνης, ο πρόεδρος της Α.Ε.ΝΟ.Λ.  Λευτέρης Φουρκιώτης, η πρώην πρόεδρος τους Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας Χριστίνα Σαμόλαδου, μέλη της διοίκησης του Μορφωτικού Συλλόγου Βαροσίου και του Φιλοπτώχου της ενορίας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, καθώς και αρκετοί κάτοικοι του Δήμου Ελασσόνας.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.