Με rapid τεστ σε τράπεζες, δημόσιο, μεικτούς χώρους και κομμωτήρια οι ανεμβολίαστοι

Τα νέα μέτρα για την ανάσχεση του τέταρτου κύματος της πανδημίας ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μετά το νέο μαύρο ρεκόρ των 6.700 κρουσμάτων που ανακοινώθηκε σήμερα από τον ΕΟΔΥ. 

 Ξεκινώντας την ενημέρωση, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι βρισκόμαστε σε μια αυξητική τάση της πανδημίας στην πατρίδα μας. Όπως είπε, η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, λέγοντας ότι λειτουργούν 1.300 κλίνες ΜΕΘ, σε προσωπικό και στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στις επιβαρυμένες περιοχές έχουν δοθεί κλίνες ΜΕΘ Covid. 

 Στο σημείο αυτό, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι το μέτρο της αναστολής για τους γιατρούς που δεν έχουν εμβολιαστεί θα παραμείνει. Θα υπάρχει παράταση μέχρι τις 31/12 οπότε θα επανεξεταστεί.

«Σε αυτή τη φάση της πανδημίας έχουμε ένα όπλο σε σχέση με πέρυσι, το οποίο είναι ο εμβολιασμός», τόνισε στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας και μίλησε για τα στοιχεία τα οποία όπως είπε είναι αμείλικτα για τους ανεμβολίαστους -πάνω από το 85% των ασθενών στις κλίνες ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι- και επεσήμανε για άλλη μια φορά την ανάγκη να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους.

Όπως είπε, θα επεκταθεί η καμπάνια για τον εμβολιασμό με συνεχείς ενημερώσεις που θα γίνονται με διαδραστικό τρόπο.

Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για την τρίτη δόση

Από την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για όλους τους ενηλίκους άνω των 18 ετών που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό και έχει περάσει το εξάμηνο, να εμβολιαστούν με τρίτη δόση.

Δεν μπορούμε να πάμε σε μέτρα όπως πριν από αυτά του εμβολίου.

Θα αποστέλλονται sms

Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για προσαρμογή στα νέα δεδομένα για τους ανεμβολίαστους. Έτσι, οπως είπε, από το Σάββατο θα ισχύουν επιπλέον μέτρα προσαρμογής, οριζόντια που θα αφορούν όλη την επικράτεια, τα οποία είναι:

  • Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στο ιδιωτικό και δήμοσιο τομέα θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr).
  • Η πρόσβαση των ανεμβολίαστων σε τράπεζες, δημόσιο, μεικτούς χώρους, κομμωτήρια, θα γίνεται υποχρεωτικά με επίδειξη pcr ή rapid τεστ.

Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων (surer market), φαρμακεία, εκκλησίες.

Αναβάθμιση των ποινών

Αναβαθμίζονται οι ποινές για τα μαγαζιά τα οποία δεν τηρούν τα μέτρα και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι. Τα πρόστιμα θα ξεκινάνε από 5.000 ευρώ και 10 μέρες αναστολή λειτουργίας του καταστήματος

Θεωρούμε ότι έχουμε πάρει όλες τις αποφάσεις που χρειάζονται και για την ενίσχυση του εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά και για την προάσπιση της κοινωνίας

Παρακολουθείστε την ενημέρωση:


 
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.