Απεβίωσε ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς, νοσηλευόταν στην ΜΕΘ μετά το ατύχημα στον αγώνα MX Γιαννιτσών

Δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή ο αθλητής του Motocross Αλέξανδρος Γεωργαντάς, που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στην εντατική μονάδα νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, μετά το ατύχημα που είχε στις 18/10/2021 στον αγώνα ΜΧ στα Γιαννιτσά.

Θυμίζουμε πως κατά τη διάρκεια των αγώνων BMU European Motocross Championship MXoBN / Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross και συγκεκριμένα στον τρίτο γύρο του πρώτου σκέλους της κατηγορίας ΜΧ2, στις 13.20 της Κυριακής 17/10/2021 ο έτερος αθλητής ΜΧ Μάριος Κανάκης έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας και στη συνέχεια έπεσε στην περίφραξη του χώρου της ζώνης μηχανικών, χτυπώντας τον Αλέξανδρο Γεωργαντά και τον Αθανάσιο-Ταξιάρχη Χατζηράλλη που βρισκόταν εντός της ζώνης μηχανικών .

Ο Αλέξανδρος πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε, και παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

Μάχη για τη ζωή του δίνει όμως και ο 16χρονος Αθανάσιος-Ταξιάρχςη Χατζηράλλης, που βρίσκεται και αυτός στο ίδιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. 

Ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς ήταν 27 ετών, ιδιαίτερα αγαπητός σε όλη την κοινότητα του ελληνικού motocross.

Είχε ξεκινήσει τους αγώνες από το 2005 σε μικρή ηλικία και στην κατηγορία MX 85 όπου και αμέσως διακρίθηκε με ανοδική πορεία επί σειρά ετών.

Το 2009 έγινε για πρώτη φορά πρωταθλητής Ελλάδας ενώ φέτος έτρεχε για πρώτη φορά στην MX1 έχοντας όχι μόνο την υψηλότερη βαθμολογία, αλλά οδεύοντας προς έναν ακόμη τίτλο.

Ένας εξαιρετικός αθλητής, ένας ιδιαίτερα αγαπητός νέος, μία μεγάλη απώλεια για όλους.

Θερμά συλλυπητήρια στους γονείς του, τους οικείους και φίλους του και την ομάδα του.

Καλό ταξίδι Αλέξη...


Πηγή: motomag.gr - bikeit.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.