Συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους επαγγελματίες της εστίασης από τον Εμπορικό Σύλλογο Ελασσόνας

Συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους επαγγελματίες της εστίασης πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη στις 12:30 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας, ο Εμπορικός Σύλλογος Ελασσόνας.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε σύσσωμο το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου, ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Δραγατσίκης και Γιάννης Καριπίδης και αρκετοί ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης.

Αρχικά το λόγο πήρε ο ΓΓ του Εμπορικού Συλλόγου και υπεύθυνος για θέματα εστίασης Θοδωρής Γουγουλούλης ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Τις τελευταίες ημέρες μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων της κυβέρνησης για τα καταστήματα εστίασης, υπάρχει μια αισθητή μείωση του τζίρου της τάξης του 60-80% και αυτή η μείωση παρατηρείται και στα εμπορικά καταστήματα της περιοχής.

Ζητάμε στήριξη από την πολιτεία και τα αιτήματα μας είναι,  αναπροσαρμογή των προστίμων και μετατόπισή τους και στον παραβάτη, μεταβολή επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων με συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές,  επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου, επιδότηση εργοδοτικών εισφορών, αναστολή των συμβάσεων εργασίας, απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών, μείωση του ΦΠΑ στο 6%, συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων (Γέφυρα 2) και νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας ανέφερε τα εξής: «Βρισκόμαστε εδώ γιατί θέλουμε να  δείξουμε τη συμπαράσταση μας στον κόσμο της εστίασης.

Ότι έχει να κάνει με το δήμο εννοείτε ότι θα είμαστε δίπλα σας και σε επίπεδο ελαφρύνσεων, όπως το έχουμε κάνει και το προηγούμενο διάστημα, αλλά πρέπει να γνωρίζεται ότι πρέπει να αλλάξει και ο νόμος για να μπορέσουμε να δώσουμε τις ελαφρύνσεις αυτές γιατί υπήρχε συγκεκριμένη νομοθεσία που έλεγε ότι ο δήμος μπορεί να απαλλάξει τα καταστήματα μέχρι 40%. Αν δεν δώσει η πολιτεία το δικαίωμα να μειώσουν τα δημοτικά τέλη, ο δήμος από μόνος του δεν μπορεί να μειώσει τα τέλη γιατί συνιστά παράβαση καθήκοντος.

Εμείς σε ότι άλλο που δεν θα έχουμε κόλλημα με τη νομοθεσία  μπορούμε να το κάνουμε. Μπορούμε να μειώσουμε, τα τέλη τραπεζοκαθησμάτων αλλά δεν είναι επίκαιρο το θέμα, αλλά εκεί μπορούμε να το φτάσουμε έως 100% και κάποιες άλλες διευκολύνσεις που έχουνε να κάνουνε με κάποιες διοργανώσεις που έχουνε να κάνουνε με την αγοραστική κίνηση. Έρχονται Χριστούγεννα και πρέπει να ενισχύσουμε την κίνηση και στα εμπορικά καταστήματα και της εστίασης και αυτό σχεδιάζουμε αυτές της ημέρες.

Είμαστε δίπλα σας, το αποδεικνύουμε όποτε χρειάζεται και θα είμαστε και ανοιχτοί σε προτάσεις δικές σας για να μπορέσουμε να τις προωθήσουμε και να τις χρηματοδοτήσουμε ακόμα, γιατί εμείς σε εσάς βασιζόμαστε. Αν η τοπική οικονομία δεν πάει καλά δεν πάει καλά και ο δήμος.

Θέλουμε να είναι σε καλή οικονομική κατάσταση στα καταστήματα, για να είναι και γενικότερα η ποιότητα ζωής των κατοίκων καλύτερη».

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.