Ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα για τις γιορτές- Δείτε αναλυτικά

Τα νέα περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας και της επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον παρουσίασαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.  Μεταξύ άλλων η χρήση της μάσκας καθίσταται υποχρεωτική παντού, ενώ σε σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς θα πρέπει να είναι ενισχυμένη ή διπλή. 

Η Επιτροπή  των ειδικών θα συνεδριάσει εκ νέου στις 27 Δεκεμβρίου για να αποφασίσει πρόσθετα μέτρα από 3 Ιανουαρίου ή και νωρίτερα αν χρειαστεί. Ανοιχτά θα παραμείνουν τα σχολεία. Καμία συζήτηση για επαναφορά των SMS μετακίνησης. 

Από αύριο έως και 2 Ιανουαρίου ισχύουν τα ακόλουθα: 

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ακόμη και εάν δεν υπάρχει συνωστισμός. 

-Υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας KN95 ή διπλή στα σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

-Ματαίωση όλων των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοικτούς χώρους (φεστιβάλ, events κλπ)

-Υποχρεωτικά τεστ (rapid ή PCR) σε ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους.

-Ισχυρή σύσταση για τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση

Τι μέτρα έρχονται τις 3 Ιανουαρίου

-Νέα μέτρα που θα αφορούν κυρίως το ωράριο για διασκέδαση - ψυχαγωγία - εστίαση, όπως επίσης και την τηλεργασία θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου.

Ανοιχτά τα σχολεία

Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά και εάν χρειαστεί θα υπάρξει επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου λειτουργίας τους. «Ειναι μία δυναμική κατάσταση. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε την εισήγηση της επιτροπής και θα επικαιροποιήσουμε τα δεδομένα που θα έχουμε με την εξάπλωση της Όμικρον στη χώρα» είπε ο κ. Πλεύρης.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.