Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Κεντώντας το ’21 με το βλέμμα στο μέλλον» (φωτ.)

Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας 2ος όροφος (πρώην ΔΕΥΑΕΛ) τα εγκαίνια της έκθεσης «Κεντώντας το ’21 με το βλέμμα στο μέλλον» η οποία διοργανώθηκε από το Δήμο Ελασσόνας στο πλαίσιο των πανηγυρικών εορτασμών για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Η επιμέλεια της έκθεσης καθώς και η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από την κ. Θωμαή Αργυροπούλου-Μεταξιώτου, με καταγωγή από το Μικρό Ελευθεροχώρι.  

Στην εκδήλωση των εγκαινίων προβλήθηκε και η ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Επιτάφιος Λόγος, εις τον αείμνηστον Κωνσταντίνο Οικονόμο» ένα ποιητικό ντοκιμαντέρ με αναφορά σε θεολογικά κείμενα του Κων. Οικονόμου και γυρίσματα στην Τσαριτσάνη, σε σκηνοθεσία του κ. Κ. Χαλιάσα.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 και θα λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 9 το πρωί με 1 το μεσημέρι και 6 με 8 το βράδυ και Σάββατο και  Κυριακή 6 με 8 το βράδυ.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παραβρέθηκαν, εκ μέρους της Μητρόπολης Ελασσόνας ο αρχιερατικός επίτροπος – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Πασχόπουλος και Κωνσταντίνος Δήμκος, η Αντιπρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Ελασσόνας Βάια Μουτζίκου-Αργύρη, η αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΠ Ελασσόνας Έλενα Ταζέ, ο διοικητής του ΠΒ Κρανέας σμηναγός Νικόλαος Χατζηλουκάς, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας Χαρά Μπαγιώτα, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας Θωμάς Δαγκλής και αρκετός κόσμος.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.