Δήμος Ελασσόνας: «Δωρεάν Online Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για νέους έως 30 ετών και γυναίκες όλων των ηλικιών»

Ο Δήμος Ελασσόνας και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας διοργανώνει δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο διάρκειας 5 εβδομάδων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου HELIOS - enhancing thE social Inclusion Of neets.

Το σεμινάριο στοχεύει στην εκπαίδευση 120 ατόμων πάνω στα θέματα της Μπλε & Κυκλικής Οικονομίας, της Επιχειρηματικότητας και των Κοινωνικών Δεξιοτήτων.

Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν νέοι έως 30 ετών και γυναίκες όλων των ηλικιών που:

- Είναι εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης.

- Έχουν καλό επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων.

- Είναι κάτοχοι smartphone/ φορητού ή επιτραπέζιου υπολογιστή (για να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στο σεμινάριο).

Ο κύριος στόχος του έργου είναι να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας μεταξύ των ευάλωτων ομάδων, προσδιορίζοντας τον τομέα με τις μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης και παρέχοντας δεξιότητες σε NEETs (άτομα εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης) για την κάλυψη των αναγκών του τομέα αυτού.

Οι επιμέρους στόχοι του έργου είναι:

- Η αύξηση της απασχολησιμότητας σε νέους που ανήκουν σε NEET (έως 30 ετών) και σε γυναίκες (όλων των ηλικιών) παρέχοντας σε αυτές τις ομάδες-στόχους δεξιότητες για να τους προετοιμάσουν για επαγγέλματα που βασίζονται στην Μπλε και Κυκλική Οικονομία.

- Η Καλύτερη σύνδεση του επιχειρηματικού τομέα με την αγορά εργασίας: προώθηση των συνδέσεων μεταξύ των αναγκών της αγοράς, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των επαγγελματικών φορέων του κλάδου Μπλε και Κυκλικής Οικονομίας.

- Να παρέχει μια καινοτόμο προσέγγιση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων σε περιοχές με υψηλό αριθμό ευάλωτων ατόμων (NEETs).

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Το διαδικτυακό σεμινάριο στοχεύει στην εκπαίδευση 120 ατόμων, οι οποίοι θα χωριστούν σε 6 τμήματα, κάθε ομάδα θα αποτελείται 20 εκπαιδευόμενους. Κάθε τμήμα θα λάβει 80 ώρες εκπαίδευσης για τα ακόλουθα θέματα:

Ø  Κυκλική Οικονομία (20 ώρες εκπαίδευσης, κάθε Δευτέρα).

Ø  Μπλε Οικονομία (20 ώρες εκπαίδευσης, κάθε Τρίτη).

Ø  Επιχειρηματικότητα (20 ώρες εκπαίδευσης, κάθε Τετάρτη).

Ø  Κοινωνικές Δεξιότητες (20 ώρες εκπαίδευσης, κάθε Πέμπτη).

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε 3 κύριες φάσεις:

Φάση 1: από 06/12/2021 έως 14/01/2022 (Οι εγγραφές έκλεισαν).

Φάση 2: από 17/01/2022 έως 18/02/2022 (Οι εγγραφές έχουν ανοίξει).

Φάση 3: από 21/02/2022 έως 25/03/2022.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής δωρεάν: https://entre.gr/ekdiloseis/symmetochi-sto-ekpaideftiko-seminario-tou-evropaikou-ergou-helios-enhancing-the-social-inclusion-of-neets/?fbclid=IwAR2CTOs4eGgCErpl_oeEGFBCgKLL-M6a-eN8Fmta_ZhoUclSi-2Qms42t58

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.