Ν. Ευαγγέλου: «Ο πανικός δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος»

Σε δελτίο τύπου που μας έστειλε ο πρώην δήμαρχος Ελάσσονας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Ευαγγέλου, αναφέρονται τα εξής: «Κρείττον του λαλείν το σιγάν», έλεγαν οι αρχαίοι και στην προκειμένη περίπτωση πιστεύω ότι όσο περισσότερο μιλά ο κ. Γάτσας, τόσο χειρότερα κάνει γι’ αυτόν τα πράγματα.

Είναι προφανές ότι  λόγω του πανικού του προσπαθεί για άλλη μια φορά να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη .

Από την αρχή της θητείας φάνηκαν και τα δείγματα γραφής των ικανοτήτων του, θα περίμενε κανείς  λοιπόν να εκτιμήσει την ανοχή που επιδείξαμε κατανοώντας την αδυναμία του να διοικήσει.

Αυτό όμως δεν σημαίνει δεν θα ενημερώνουμε τους πολίτες του Δήμου μας ειδικά σε μια σειρά σοβαρών ζητημάτων που τον αφορούν άμεσα.

Από την πρώτη στιγμή όσες ερωτήσεις δημοτών και αν του μεταφέραμε, δεν πήραμε καμία απάντηση, παρά μόνον αλλαγή ατζέντας και ατέλειωτα μπλά μπλά  πιστεύοντας ότι έτσι μπορεί να  μας ξεγελάσει.

Τρανή απόδειξη η απάντηση που έδωσε στις καταγγελίες μας, όταν κάηκαν οι οικίσκοι στο Μεσοχώρι.

Προσπάθησε να κάνει το άσπρο- μαύρο αν και γνώριζε ότι εμείς ήμασταν εκεί, ενώ ο ίδιος και οι συνεργάτες του έλειπαν.

Του θυμίζουμε λοιπόν, ότι ζητήσαμε την παρέμβαση του εισαγγελέα και των επιθεωρητών ελεγκτών της δημόσιας διοίκησης καθώς και  πραγματογνωμόνων  του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, κυρίως για να μην υπάρξει στο μέλλον παρόμοιο περιστατικό αλλά και για να πάρουν απαντήσεις  οι δημότες στα ερωτήματά τους.

Απαιτούμε:

Α) Έλεγχο για την σταθεροποίηση του οδοστρώματος και των βάσεων στήριξης των οικισμών.

Β) Άμεσο έλεγχο των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

Γ)Άμεσο έλεγχο των υποδομών πυρόσβεσης και κοστολογίων αυτών.

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι δεν υπάρχει βρύση έξω από κάθε οικίσκο κάτι  που ζητούσαν απεγνωσμένα όλο το καλοκαίρι οι πολίτες.

Το αποτέλεσμα θα ήταν σωτήριο στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Τι απάντησε ο κ. Γάτσας;  Ότι διαδίδουμε ψέματα και συκοφαντίες για δήθεν ευθύνες της διοίκησης.

Δεν μιλά για  αυτά που του καταλογίζουμε, μιλά για πρώτες ενδείξεις ότι η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα λόγω υπερφόρτωσης.

Αυτή η  κατάσταση μπορεί να επαναληφθεί και τις επόμενες ημέρες λόγω του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να  υπερφορτωθούν οι γραμμές και να έχουμε πάλι παρόμοια δυσάρεστα γεγονότα στον οικισμό των σεισμόπληκτων.

Ο κ. Γάτσας δεν είχε την παραμικρή ευθιξία να ζητήσει μια συγγνώμη από τους πολίτες αυτούς για όλη αυτή του την αδιαφορία.

Το μόνο που σκέφτηκε να απαντήσει, ήταν αν εμείς στοχοποιούμε κάποιους από τους δωρητές.

Είμαστε σαφείς, κατηγορούμε τον ίδιο και την δημοτική αρχή για τις υποδομές που δημιουργήθηκαν στα σεισμόπληκτα χωριά και αναρρωτιόμαστε πόσο ασφαλείς είναι οι πολίτες στις υπάρχουσες υποδομές για τις οποίες ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Όσον αφορά  το 3ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο της Ελασσόνας  που θέλησε να μας κάνει και μαθήματα στο τι προέβλεπε η μελέτη λες και ασχολήθηκε.

Γνωρίζουμε πολύ καλύτερα από τον ίδιο μιας και έγινε επί θητείας μας, το περιεχόμενο της μελέτης  δεν αναιρεί το γεγονός ότι θα έπρεπε να είχε ελεγχθεί η σκεπή.

Στην θητεία μας όσες  ανάγκες προέκυπταν τις λύναμε άμεσα και αποτελεσματικά.

Επειδή το θράσος του κ. Γάτσα και η άγνοια του δεν έχουν όρια, ας ρωτήσει την τεχνική υπηρεσίαγια τις γυψοσανίδες που τοποθετήθηκαν και ποιούς λόγους εξυπηρετούσαν κατασκευαστικά.

Μιλά για εγκατάλειψη μακροχρόνια.

Του θυμίζουμε η μάλλον του κάνουμε γνωστό, γιατί θυμίζεις κάτι σε κάποιον όταν γνωρίζει επειδή όμως υπάρχει παντελής άγνοια και αδυναμία λέμε τα εξής

Ολοκληρώσαμε  την  στέγη στο Δημοτικό σχολείο Καλλιθέας .

Ολοκληρώσαμε την  στέγη στο  γυμναστήριο του Γυμνασίου  Καλλιθέας, όπως και του Δημοτικού σχολείου  Βλαχογιαννίου.

Κάναμε παρεμβάσεις στην Οικονόμειο Σχολή στην Τσαριτσάνη, ολοκληρώσαμε την επισκευή  στο Λύκειο Ελασσόνας από δάπεδα – πόρτες – τουαλέτες- ελαιοχρωματισμούς .

Ανάλογες παρεμβάσεις έγιναν στο Δημοτικό και Γυμνάσιο Καρυάς-Στο Δημοτικό και Γυμνάσιο της Κρανιάς.

Παραδώσαμε μελέτες για ενεργειακή αναβάθμιση στο Γυμνάσιο  και στο  πρώην Πρώτο  Λύκειο και γυμναστήριο της Ελασσόνας .

Ενεργειακή αναβάθμιση του Δεύτερου  Δημοτικού σχολείου Ελασσόνας.

Ενεργειακή αναβάθμιση του Τρίτου   Δημοτικού σχολείου Ελασσόνας.

Αφήστε τα ψέματα και την παραπληροφόρηση, οι δημότες σας έχουν καταλάβει καιρό τώρα.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.