Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Ελασσόνας (φωτ.)

Μια ακόμη επιτυχημένη αιμοδοσία, δείγμα αλληλεγγύης  και κοινωνικής προσφοράς, πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου στο χώρο του ΚΑΠΗ στην κεντρική πλατεία της πόλης, ο Δήμος Ελασσόνας.

Η Αιμοδοσία διεξήχθη  από την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και είχε την πολύτιμη βοήθεια του Παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού της Ελασσόνας.

Αρκετοί πολίτες συμμετείχαν σε μια, απόλυτα, ασφαλή αιμοδοσία, με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, προκειμένου να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους για να βοηθήσουν συνανθρώπους μας. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 23 μονάδες αίματος.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: "Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί πράξη ευθύνης και αλληλεγγύης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Με την ευκαιρία της σημερινής αιμοδοσίας στο κέντρο της Ελασσόνας θέλω να συγχαρώ όλους τους εθελοντές αιμοδότες για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη εκστρατεία ενίσχυσης της τράπεζας αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και να εξάρω το σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο των Συλλόγων του δήμου μας που διοργανώνουν αιμοληψίες και δράσεις προώθησης της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Σε μία εποχή ακραίων υγειονομικών συνθηκών η ενίσχυση του προγράμματος αιμοδοσίας αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του εθελοντικού κινήματος.
Ο Δήμος Ελασσόνας και ο ΟΚΠΑΠ διοργανώνουν κάθε χρόνο δύο εθελοντικές αιμοληψίες (Πάσχα & Χριστούγεννα), οι οποίες λειτουργούν συμπληρωματικά προς τις δεκάδες αιμοληψίες που διοργανώνουν τοπικοί σύλλογοι και οργανώσεις στις κοινότητες του Δήμου.
Από τη συνεργασία αυτή με το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έχω διαπιστώσει εξ ιδίων το υψηλό αίσθημα ευθύνης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και για το λόγο αυτό θέλω να τους ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά.
Υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο. Καλή χρονιά!".
Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.