Με μεγάλη επιτυχία η μουσικοχορευτική παράσταση «Μνήμες από το 1821» στην Ελασσόνα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα θεάτρου «Δημάρχου Β. Φαρμάκη» στην Ελασσόνα, η εντυπωσιακή μουσικοχορευτική παράσταση «Μνήμες από το 1821», στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι σύλλογοι, «Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών Ελασσόνας», που παρουσίασε χορούς της Ηπείρου, ο «Μορφωτικός Σύλλογος Βερδικούσιας», που παρουσίασε χορούς της Θεσσαλίας και ο «Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης» που παρουσίασε χορούς της Θράκης.

Την εκδήλωση παρουσίασε η κ. Ευαγγελία Ράπτου-Στεργιούλα, η οποία είναι Δρ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μέσα από τις αφηγήσεις της ανέσυρε «Μνήμες από το 1821».

Την μουσική παράσταση πλαισίωσε παραδοσιακή ορχήστρα με τους Νάσο Σαμόλαδο - κλαρίνο, Θάνο Ρούμπο – βιολί, Τάσο Σβάρνα – λαούτο και φωνή και τον Γιάννη Σαμόλαδο στα κρουστά.

Σε ανάρτηση του ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας αναφέρει: «Νιώθω πραγματικά ευτυχής που καταφέραμε, παρά το ασφυκτικό πλαίσιο των υγειονομικών μέτρων, να παρουσιάσουμε τη χάρη, την ομορφιά και το πάθος των χορευτών και χορευτριών από 3 αξιολογότατους συλλόγους του Δήμου μας, την Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών Ελασσόνας, τον Μορφωτικό Σύλλογο Βερδικούσιας και τον Μορφωτικό Σύλλογο Τσαριτσάνης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συλλόγους για τη συμμετοχή και θερμά συγχαρητήρια στα χορευτικά συγκροτήματα και τους χοροδιδασκάλους τους, Αλεξάνδρα Κατσιούρα, Δημήτρη Χατζή και Ελισάβετ Πάσχου, αντίστοιχα.

Με την παράσταση αυτή επιστρέψαμε για λίγο στις παλιές καλές εποχές, προ COVID, και απολαύσαμε το ταλέντο και την πλούσια παράδοση της περιοχής στη λαογραφία και τον πολιτισμό.

Εύχομαι η παράσταση αυτή να είναι η αρχή μιας πλούσιας πολιτιστικής διαδρομής για τους επόμενους μήνες, με λιγότερους περιορισμούς και λιγότερη ανασφάλεια. Το χρειαζόμαστε όλοι.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές των επετειακών εκδηλώσεων μέχρι σήμερα και ιδιαίτερα τους στενούς μου συνεργάτες για την επίπονη και επίμονη προσπάθεια , τον αντιδήμαρχο πολιτισμού Κώστα Πασχόπουλο, τους ειδικούς συμβούλους σε πολιτιστικά θέματα Ευαγγελία Ράπτου, Ευάγγελο Τσακνάκη και Θωμά Λιόλιο, τη σύμβουλο επικοινωνίας Εύη Θεοδωράκη, την αντιπρόεδρο του ΟΚΠΑΠ Έλενα Ταζέ και την συνεργάτιδα στο γραφείο δημάρχου Σοφία Τρικάλη.

Οι επετειακές εκδηλώσεις συνεχίζονται και θα συνεχιστούν και τη νέα χρονιά με παρουσιάσεις βιβλίων, εκδόσεων και ντοκιμαντέρ».

Α.Ν.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.