Νέα διοίκηση στην Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

Στη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, εξελέγη ο αντιπρόεδρος της «ΔΩΔΩΝΗ», Ιωάννης Βιτάλης σε ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη Λάρισα. 

Ο ίδιος διατηρούσε μέχρι τώρα το άτυπο αξίωμα του προέδρου στο μέχρι πρότινος προσωρινό ΔΣ. 

Τα υπόλοιπα μέλη του εννεαμελούς συμβουλίου είναι οι Αλέξανδρος Μποτός, Μιχάλης Σαράντης, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος – Χατζάκος, Νίκος Τάχας και Παύλος Σατολιάς (μεταποίηση). Από την πλευρά των παραγωγών εξελέγησαν οι Δημήτρης Μόσχος, Μιχάλης Τζιότζιος και Γιάννης Γκουρομπίνος. 

Βάσει των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας:

  • Ο κ. Ιωάννης Βιτάλης, αντιπρόεδρος της ΔΩΔΩΝΗ και μέλος ΣΕΒΓΑΠ, συνεχίζει ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας
  • ο κ. Μιχάλης Τζιότζιος, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, ορίστηκε Αντιπρόεδρος
  • ο κ. Αλέξανδρος Μποτός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ρούσσας Α.Ε και μέλος ΣΕΒΓΑΠ, ανέλαβε τη θέση του Γραμματέα της ΕΔΟΦ
  • ο κ. Δημήτρης Μόσχος, μέλος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) ανέλαβε τη θέση του Ταμία

Η θητεία των ανωτέρω μελών αντιστοιχεί σε 4 έτη και βάσει του καταστατικού της ΕΔΟΦ, ο επόμενος πρόεδρος θα αναδειχθεί από την πλευρά των κτηνοτρόφων και ο αντιπρόεδρος από τα μέλη των μεταποιητών.

Η ανάγκη για προστασία και περαιτέρω θωράκιση της φέτας, η διατήρηση των αυξητικών ρυθμών στις εξαγωγές, αλλά και η διασφάλιση βιώσιμων κτηνοτροφικών μονάδων που θα παράγουν το προϊόν σε δίκαιη τιμή είναι κάποιες από τις προτεραιότητες της νέας Διοίκησης.            

eleftheria.gr - 884 - euro2day.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.