Στο Μεσοχώρι ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θ. Παιδής: «Να γίνει προληπτικός έλεγχος σε όλους τους οικίσκους»

Σε δελτίο τύπου που μας απέστειλε ο  Περιφερειακός Σύμβουλος Θ. Παιδής, αναφέρονται τα εξής: Στο Μεσοχώρι Ελασσόνας βρέθηκε για μία ακόμη φορά ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Παιδής. Άμεσα επισκέφθηκε τον οικισμό προσωρινής διαμονής σεισμοπλήκτων, όπου διαπίστωσε την ολοσχερή καταστροφή δυο οικίσκων από την πρόσφατη πυρκαγιά. Προφανώς, μέγιστης σημασίας είναι το γεγονός πως δεν υπήρξε τραυματισμός συμπολίτη από τη φωτιά. Παράλληλα, όμως, ο Θανάσης Παιδής καλεί – εξαιτίας του συγκεκριμένου συμβάντος – να γίνει προληπτικός έλεγχος σε όλους τους οικίσκους που βρίσκονται στον χώρο. Συνάμα, να δοθούν όλες εκείνες οι τεχνικές συμβουλές στους πολίτες που κατοικούν στον οικισμό – ενόψει και της χειμερινής περιόδου - ώστε να επιτευχθεί το υψηλότερο επίπεδο ασφαλούς διαμονής τους.

Στη συνέχεια ο Θ. Παιδής αντάλλαξε απόψεις με τους κατοίκους στο Μεσοχώρι, ενώ τους ενημέρωσε για την πορεία των γραφειοκρατικών διαδικασιών σχετικά με μια σειρά ζητημάτων που τους αφορούν.

«Ένα εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός – ευτυχώς χωρίς περαιτέρω συνέπειες - στο Μεσοχώρι, όπως αυτό της πυρκαγιάς που κατέστρεψε δύο οικίσκους στον οικισμό προσωρινής διαμονής σεισμοπλήκτων, θα πρέπει να προβληματίσει και να κινητοποιήσει… Προτείνουμε άμεσα να συγκροτηθούν κλιμάκια τεχνικών και εμπειρογνωμόνων, ώστε αφενός να επιθεωρήσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται όλοι οι οικίσκοι και αφετέρου να ενημερώσουν τους διαμένοντες για τη χρήση δικτύων και συσκευών με στόχο το ύψιστο επίπεδο ασφάλειας. Αυτό αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς μπροστά βρίσκονται οι χειμερινοί μήνες και οι ανάγκες των πολιτών για θέρμανση θα είναι αυξημένες, μαζί με όλες τις υπόλοιπες οικιακές χρήσεις που απαιτεί η διαβίωση στα συγκεκριμένα καταλύματα.

Εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα κοντά στους συμπολίτες μας που υπέστησαν ζημιές εξαιτίας του σφοδρού χτυπήματος του Εγκέλαδου και θα παραμείνουμε στο πλευρό τους με στόχο να επιστρέψουν το ταχύτερο δυνατόν στις μόνιμες κατοικίες και στην ομαλή καθημερινότητά τους» ανέφερε σε δήλωση του ο Θανάσης Παιδής.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.