Έντονα παράπονα των κατοίκων του Λιβαδίου Ελασσόνας για τις λίγες εμβολιαστικές δόσεις – Μεγάλη η ταλαιπωρία των κατοίκων

Έντονα είναι τα παράπονα των κατοίκων του Λιβαδίου, όπως αναφέρει η Πρωινή Εφημερίδα Λιβαδιού για τις λίγες εμβολιαστικές δόσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εμβολιαστούν όλα τα άτομα που έχουν δηλώσει ότι θέλουν να εμβολιαστούν.

Συγκεκριμένα έχουν δηλωθεί 239 άτομα να εμβολιαστούν ενώ η κινητή μονάδα είχε μόνο 120 δόσεις.

Αυτή την ώρα το θερμόμετρο δείχνει 0 βαθμούς κελσίου και δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι, ανάμεσα σε αυτούς και κάποια άτομα μεγάλης ηλικίας, που περιμένουν έξω στο κρύο και δεν ξέρουν ακόμη αν εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση, η κινητή μονάδα εμβολιασμού θα βρίσκεται και αύριο Τρίτη στο Λιβάδι με ακόμη 140 εμβολιαστικές δόσεις, ώστε να μπορέσουν να εμβολιαστούν όσοι δεν μπόρεσαν σήμερα.

Ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας σε θέματα υγείας Γιάννης Καριπίδης, ο οποίος βρέθηκε στο Λιβάδι, έγινε δέκτης έντονων παραπόνων από κατοίκους του ορεινού χωριού της Ελασσόνας.

Ο κ.Καριπίδης δήλωσε ότι δεν μπόρεσε να μείνει για δύο μέρες η κινητή μονάδα εμβολιασμού στο Λιβάδι για να καλυφθούν και τα 239 άτομα και γι αυτό έχει δημιουργηθεί αυτό το πρόβλημα. Και συνέχισε: "Δυστυχώς η ΥΠΕ, όπως ανέφερε, για λόγους ασφάλειας και καλής λειτουργίας της κινητής μονάδας κάνει μόνο μέχρι 120 εμβολιασμούς την ημέρα. Πιστεύαμε ότι θα μπορέσουμε να την κρατήσουμε και δεύτερη ημέρα την κινητή μονάδα αλλά δεν έγινε αυτό επειδή είχε άλλα προγραμματισμένα ραντεβού. Θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε μια δεύτερη μέρα, θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο αλλά αυτό πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ. Συνιστούμε να κλείσουν ραντεβού στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας.

Ο ρόλος μας σαν δημοτική αρχή είναι διαμεσολαβητικός, δηλαδή συγκεντρώνουμε τον κόσμο. Δεν εκτιμήθηκε σωστά ότι στο Λιβάδι θα έχει 240 άτομα για εμβολιασμό.  

Καταλαβαίνω το πρόβλημα και θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια δεύτερη ημέρα".

Ο πρόεδρος της κοινότητας, δήλωσε ότι αυτό που έγινε σήμερα στο Λιβάδι είναι απαράδεκτο και κάλεσε να αναλάβουν οι υπεύθυνοι τις ευθηνές τους.

Ανδρέας Νικουλης - Με πληροφορίες από την  Πρωινή Εφημερίδα Λιβαδιού
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.