Η Ελασσόνα κατά την Τουρκοκρατία... – Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Παύλου Λάλου στην Ελασσόνα

Παρουσιάστηκε την Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας, 2ος όροφος ( πρώην ΔΕΥΑΕΛ ) το βιβλίο του Παύλου Λάλου με τίτλο «Η περιοχή της Ελασσόνας (Περραιβία) κατά την Τουρκοκρατία, 1423-1912».

Ο συγγραφέας Γιώργος Μπαλής μιλώντας για το βιβλίο θα σημειώσει ότι «ο συγγραφέας έψαξε και ξεφύλλισε με υπομονή, τις ιστορικές πηγές, μέσα από βιβλία, περιοδικά και εφημερίδες του Θεσσαλικού και Ελλαδικού χώρου, προκειμένου να εντοπίσει τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στις σελίδες τους και αφορούν την Επαρχία της Ελασσόνας κατά την ιστορική της διαδρομή, από το 1423 έως το 1912.

Η έκδοση του βιβλίου αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο, για όποιον επιθυμεί να ασχοληθεί με θέματα της τοπικής ιστορίας, αφού δεν θα χρειαστεί να καταβάλει πολύ κόπο για αναζήτηση των ιστορικών πληροφοριών, καθώς και της σχετικής βιβλιογραφίας».

Ο κ. Μπαλής χαρακτήρισε το βιβλίο εγχειρίδιο τοπικής Ιστορίας της Επαρχίας Ελασσόνας και σημείωσε ότι απευθύνεται στο τοπικό, αλλά και στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό, κι ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Για το βιβλίο θα χρησιμοποιήσω τον όρο, εγχειρίδιο τοπικής ιστορίας, ως ένα βιβλίο που εκθέτει με συστηματικό τρόπο τις βασικές και πιο έγκυρες γνώσεις μιας επιστήμης στην προκειμένη περίπτωση της ιστορίας, μιας ορισμένης περιόδου της συγκεκριμένης περιοχής».

Ο κ. Λάλος εργάστηκε ως δημοσιογράφος της ΕΡΤ (ΕΡΑ ραδιόφωνο) στη Λάρισα, αλλά και στην ΕΡΑ Βόλου, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ΔΗΡΑΛ Λάρισας, στην εφημερίδα Ημερήσιος Κήρυξ και άλλα έντυπα από το 1985 έως τη συνταξιοδότηση του το 2012. Παράλληλα δίδαξε δημοσιογραφία στο Δημόσιο ΙΕΚ Λάρισας και Πολιτισμό σε σεμινάρια εκπαιδευτικών. Έχει εκδώσει βιβλία ποίησης, θεάτρου και έχει εκπονήσει μελέτες ιστορίας – λαογραφίας. Άρθρα του δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά και τοπικές εφημερίδες.

ΑΝ 884
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.