Όλα τα νέα μέτρα: Τι θα ισχύει για εστίαση, διασκέδαση, μουσική και ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς

Από αύριο το πρωί στις 06:00 τίθενται σε εφαρμογή νέα περιοριστικά μέτρα ως «ανάχωμα» στην επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον,

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης αποφασίστηκε ότι: 

  • Σε εστίαση - διασκέδαση το ωράριο λειτουργίας θα είναι εώς τις 12 το βράδυ. Θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι (6 ανά τραπέζι), ενώ θα απαγορεύεται πλήρως η μουσική. Ειδικώς για την παραμονή Πρωτοχρονιάς το ωράριο έως τις 02:00, αλλά θα ισχύουν όλοι οι άλλοι περιορισμοί. 
  • Σε ισχύ από αύριο και όσα έχουν αποφασιστεί για τηλεργασία και χρήση διπλής ή ενισχυμένης προστασίας μάσκας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας η Μετάλλαξη Όμικρον είναι ήδη κυρίαρχη στην κοινότητα για αυτό και λαμβάνονται μέτρα προκειμένου να οχυρωθεί το εθνικό σύστημα υγείας. Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο είναι σε πλήρη συμφωνία και με ιδιωτικές δομές, προκειμένου να παραχωρήσουν κλίνες και προσωπικό αν χρειαστεί. 

Τα υπόλοιπα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί:

Τα γήπεδα θα λειτουργούν με πληρότητα 10%, με ανώτατο όριο θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2 ή KΝ95) ή διπλής μάσκας στους εργαζομένους της εστίασης. Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας, όπου υπάρχει συνωστισμός.

Αύξηση της τηλεργασίας στο μεγαλύτερο ποσοστό που είναι εφικτό

Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων επισκεπτήριο μόνο με PCR 48 ωρών. Ενώ για αυτό το διάστημα θα αυστηροποιηθούν και τα επισκεπτήρια στα νοσοκομεία.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.