Σε κλίμα κατάνυξης τα θυρανοίξια του νέου Ιερού Ναού στο Δαμάσι (φωτ.- video)

Το απόγευμα της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου τελέστηκαν τα θυρανοίξια του νέου Ιερού Ναού του Δαμασίου, που βρίσκεται στην δομή των σεισμοπλήκτων στο Δαμάσι και είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Αγίου Τρύφωνος, ο οποίος είναι ο προστάτης των γεωργών και των αμπελουργών..

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.Χαρίτωνας, παρουσία δεκάδων πιστών, μέσα σε κλίμα κατάνυξης και  συγκίνησης, τέλεσε την Ακολουθία των Θυρανοιξίων του νέου Ιερού Ναού του Δαμασίου, ο οποίος κατασκευάστηκε μέσα σε μικρό διάστημα για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων του χωριού, καθώς ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, που πανηγυρίζει κιόλας σήμερα, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από το χτύπημα του Εγκέλαδου και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές.

Αμέσως μετά την Ακολουθία των Θυρανοιξίων στο εσωτερικό του νέου ναού, τελέστηκε Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία για τον πολιούχο του χωρίου Άγιο Νικόλαο.

Στις Ιερές Ακολουθίες Χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.Χαρίτων και συλλειτούργησαν μαζί με του ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μητροπολίτης - αρχιμανδρίτης π.Βησσαρίων Καραλάσκος, και οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Νικόλαος Νακούλας (Βλαχογιαννίου) και π. Δημήτριος Ευαγγέλου (Δομένικου) καθώς και ο οικοδεσπότης ιερέας π. Γεώργιος Τζήκας.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο μητροπολίτης Ελασσόνας ευχαρίστησε όλους τους δωρητές που βοήθησαν στην γρήγορη αποπεράτωση του ναού και παρέδωσε τα κλειδιά στον ιερέα του χωριού πατέρα Γεώργιο.

Τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Παιδής, ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δαμασίου Γιώργος Τσανάκας και πλήθος κόσμου.

Ανδρέας Νικούλης Πηγή video: Asterios Stelios AS
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.