Να υπάρξει σχεδιασμός και απρόσκοπτη υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμών σε απομακρυσμένα ορεινά χωριά και κατ’ οίκον

Μιλώντας στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας (17/12/21), ο επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης, Τάσος Τσιαπλές, έθεσε το ζήτημα του σχεδιασμού και της απρόσκοπτης υλοποίησης των εμβολιασμών σε απομακρυσμένα ορεινά χωριά και κατ’ οίκον.

Η πολύωρη καθυστέρηση άφιξης της Κινητής Μονάδας της 5ης ΥΠΕ και την μεγάλη έλλειψη εμβολίων που παρουσιάστηκε την περασμένη Δευτέρα 13/12, στο Λιβάδι Ελασσόνας, όπου η κινητή μονάδα που πήγε για να εμβολιαστούν οι κάτοικοι, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, είχε 120 εμβόλια, ενώ αυτοί που ήθελαν να εμβολιαστούν ήταν 230, ανέδειξε την απουσία κρατικού σχεδιασμού για την υλοποίηση ενός συστηματικού προγράμματος εμβολιασμού στα απομακρυσμένα χωριά που κατοικούνται κυρίως από ηλικιωμένους.

Παράλληλα σε άλλο ορεινό χωριό (Καρυά Ελασσόνας), μετά την πρώτη επίσκεψη της Κινητής Μονάδας της 5ης ΥΠΕ, δεν ξαναπήγε στο χωριό, ενώ υπάρχουν κάποιες δεκάδες ενδιαφερόμενοι κάτοικοι να εμβολιαστούν, από τους οποίους ζητιέται να μεταβούν στο Κ.Υ Ελασσόνας ή αλλού.

Θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο η περιφέρεια να ζητήσει να υπάρξει άμεσα ένας τέτοιος σχεδιασμός και υλοποίηση του εμβολιασμού σε κατοίκους απομακρυσμένων ορεινών χωριών της Θεσσαλίας, με Κινητές Μονάδες της 5ης ΥΠΕ, με επαρκή εμβόλια, όπως και του εμβολιασμού κατ’ οίκον για ανθρώπους με προβλήματα. Και φυσικά αναδεικνύεται η ανάγκη για άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στη δημόσια υγεία (νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας) που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες. 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.