Ανησυχία κτηνοτρόφων για ζωοτροφές - ρεύμα

 Σε απόγνωση βρίσκονται οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι από τιs ολοένα αυξανόμενες τιμές των ζωοτροφών, ενώ σε μάστιγα εξελίσσεται το ενεργειακό κόστος, με τουs φουσκωμένους λογαριασμούς τns ΔΕΗ.

Η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων συνεχίζει να πιέζει τα αρμόδια Υπουργεία και τουs βουλευτές του κάμπου προκειμένου να βρεθεί μία λύση, πριν χαθεί ένας δυναμικός κλάδος για την εθνική μαs οικονομία .

Σχετικά με τιs ζωοτροφές είναι χαρακτηριστικό ότι το καλαμπόκι από 22 λεπτά που το αγόραζαν πέρυσι τέτοια εποχή, φέτος ανάλογα με τον τρόπο πλnρωμής το προμηθεύονται από 34 έως και 40 λεπτά.

Όσον αφορά στο αγροτικό ρεύμα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος τns Ομοσπονδίας Γ. Γκουρομπίνος, «Οι λογαριασμοί είναι διπλάσιοι από πέρυσι, ενώ σαν Ομοσπονδία έχουμε προτείνει, για να βρεθεί λύση, να ενισχυθούμε, ώστε να τοποθετήσουμε ένα μικρό φωτοβολταϊκό στιs κτηνοτροφικές μαs μονάδες.

Δυστυχώς n Κυβέρνηση κλείνει το μάτι σε μεγάλες εταιρείες για τη δημιουργία μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων, τα οποία απειλούν με αφανισμό τnν κτηνοτροφία, αλλά δεν δημιουργεί τιs προϋποθέσεις για μια αντίστοιχη δική μαs επένδυση».

Τέλος, με αφορμή τn νέα ΚΑΠ οι κτηνοτρόφοι δηλώνουν μn ενημερωμένοι για όλα αυτά που έρχονται, αλλά τονίζουν ότι «Οι εξελίξεις σίγουρα θα είναι δυσοίωνες».

884 - Εφ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.