Πέθανε ο σπουδαίος τραγουδιστής του «I’d Do Anything for Love» Meat Loaf

 Πέθανε ο σπουδαίος μουσικός και τραγουδιστής Meat Loaf σε ηλικία 74 ετών, όπως επιβεβαίωσε η οικογένεια του σε επίσημη ανάρτηση στο Facebook.

Τα αίτια του θανάτου δεν έχουν διευκρινιστεί μέχρι στιγμής, ενώ η ανακοίνωση της οικογένειας του δημιουργού του «I’d Do Anything for Love», αναφέρει το εξής:

«Οι καρδιές μας έχουν ραγίσει καθώς ανακοινώνουμε ότι ο απαράμιλλος Meat Loaf πέθανε απόψε περιστοιχισμένος από τη σύζυγό του Deborah, τις κόρες του Pearl και Amanda και στενούς φίλους.

Η εκπληκτική του καριέρα διήρκεσε 6 δεκαετίες, κατά τις οποίες πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως και έπαιξε σε περισσότερες από 65 ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των “Fight Club”, “Focus”, “Rocky Horror Picture Show” και “Wayne’s World”.

Το “Bat Out of Hell” παραμένει ένα από τα 10 άλμπουμ με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Γνωρίζουμε πόσο σήμαινε για τόσους πολλούς από εσάς και εκτιμούμε πραγματικά όλη την αγάπη και την υποστήριξη καθώς περνάμε αυτή τη στιγμή της θλίψης που χάνουμε έναν τόσο εμπνευσμένο καλλιτέχνη και όμορφο άνθρωπο.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση αυτή τη στιγμή. Από την καρδιά του μέχρι τις ψυχές σας… μην σταματήσετε ποτέ να ροκάρετε!».

Σημειώνεται, πως ο Meat Loaf έγινε ιδιαίτερα γνωστός για την τριλογία δίσκων Bat Out of Hell (1977, 1993 και 2006), η οποία συνολικά έχει πουλήσει πάνω από 43 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Μάλιστα, το «I’d Do Anything for Love (But I Won’t Do That)» έμεινε 5 εβδομάδες στο No. 1 των τσαρτ στα τέλη του 1993 και θεωρείται μακράν το μεγαλύτερο χιτ του τραγουδιστή.

Οι ζωντανές εκτελέσεις του Meat Loaf χαρακτηρίζονταν από θεατρικότητα, αλλά αυτό που τον έκανε μοναδικό ήταν το εντυπωσιακό εύρος της φωνής του.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της καριέρας του εμφανίστηκε σε δεκάδες τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει φυσικά το «Rocky Horror Picture Show», όπου υποδύθηκε τον Eddie.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.