Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μέτρα προστασίας γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Ελασσόνα (φωτ.)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, θρησκευτική κατάνυξη, με μεγάλη συμμετοχή πιστών αλλά και μέτρα προστασίας για τον κοροναϊό, γιορτάστηκαν φέτος τα Άγια Θεοφάνεια στην πόλη της Ελασσόνας.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας τελέσθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελοs της Ι. Μnτρόπολnς - αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Πνευματικός. Μετά τον Αγιασμό των Υδάτων μέσα στην κολυμβήθρα του κατάφωτου Ναού ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, ευχήθηκε με νόημα «φώτιση και υγεία» σε όλους και «φώτιση στις αποφάσεις και στις επιλογές μας».

Στη συνέχεια, λίγο πριν τις 11, σχηματίσθηκε πομπή, με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας (υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της κ. Δημ. Τσιαβέ), και κατευθύνθηκε στη γέφυρα του ποταμού Ελασσονίτη, που διασχίζει την πόλη.

Εκεί, κατά μήκος της κοίτης του ποταμού, είχαν συγκεντρωθεί πολλοί Ελασσονίτες, για να παρακολουθήσουν την καθιερωμένη ρίψη του Τιμίου Σταυρού. Ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων, αφού άφησε να πετάξουν ελεύθερα τα λευκά περιστέρια (…όπως απαιτεί το έθιμο), έριξε τον Σταυρό στα νερά του «παγωμένου» Ελασσονίτη, όπου βούτηξαν τέσσερις τολμηροί νεαροί κολυμβητές. Τον Σταυρό ανέσυρε ο Χρήστος Μανώλης. Με την επιστροφή του Σταυρού, ο Μητροπολίτης κ. Χαρίτων δώρισε από ένα χρυσό σταυρό στους νεαρούς κολυμβητές.


Στις εφετινές θρησκευτικές εκδηλώσεις των Θεοφανίων, στην Ελασσόνα, παρευρέθηκαν: Ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Θανάσης Παιδής, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θανάσης Ζιώγας, οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Πασχόπουλος, Γιώργος Κατσιούρας και Γιάννης Καριπίδης, οι εντεταλμένοι ειδικοί σύμβουλοι Γιώργος Κυριλλίδης και Γιάννης Νάνος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο – πρ. δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, ο δημοτικός σύμβουλος Ανέστης Σερετίδης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ελασσόνας Βασίλης Μουλτσιάς, η αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΠ Έλενα Ταζέ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας Γιώργος Γιαννούλας, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ελασσόνας Παναγιώτης Μωυσίδης, εκπρόσωποι φορέων, κ.ά.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.