Μπήκε με …αγροτικό σε ψησταριά σε χωριό της Ελασσόνας - Καταδικάστηκε σε 24 μήνες φυλάκιση

 Με συνολική ποινή φυλάκισηs 24 μηνών (με 3ετή αναστολή),αλλά και χρηματικό πρόστιμο 1.200 ευρώ καταδικάστηκε χθεs από το Τριμελέs Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισαs έναs 52χρονοs, ο οποίος φαίνεται πωs έχασε τον έλεγχο των πράξεων του, ευρισκόμενος υπό την επήρεια αλκοόλ, όπως τονίστηκε χθες στο Δικαστήριο.

Ο 52χρονοs θαμώναs του καταστήματοs σε χωριό τηs Ελασσόναs λίγο πριν τα μεσάνυχτα τπs 30ήs Δεκεμβρίου κλήθπκε οπό την ιδιοκτήτρια τηs ψησταριάs να αποχωρήσει, καθώs το κατάστημα θα έπρεπε να κλείσει.

Όπωs κατέθεσε χθεs π ιδιοκτήτρια τns ψησταριάs, ο 52χρονοs αρνήθπκε να αποχωρήσει και την απείλησε φραστικά. Έπειτα οδηγώνταs το αγροτικό του αυτοκίνητο προσέκρουσε στα τραπεζοκαθίσματα που βρισκόταν έξω από το κατάστnμα και στη συνέχεια επέπεσε στην κεντρική είσοδο τηs ψησταριάs, με αποτέλεσμα «να προκαλέσει μικρέs υλικέs ζnμιέs στιs καρέκλεs και στην πόρτα», όπωs κατέθεσε η καταστηματάρχης, προσθέτοντας προs το Δικαστήριο πωs «θέλω να μην έρθει ξανά στο μαγαζί μου». 

Αστυνομικοί τηs περιοχήs, όπωs τόνισαν χθεs, αναζήτπσαν τον 52χρονο στο σπίτι του για να αποσύρει το αγροτικό του αυτοκίνητο που «έκλεινε την είσοδο του μαγαζιού», κσταθέτονταs ότι «σε εμφανή κατάσταση μέθπs» τουs εξύβριζε διαρκώs. «Προσnάθησε να μπει με το αγροτικό στο μαγαζί» πρόσθεσε άλλοs αστυνομικόs, τονίζονταs πωs ο 52χρονοs τον απείλησε, ενώ έναs ακόμα αστυνομικόs κατέθεσε πωs «σε όλη τη διαδρομή προs στο Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνοs ήταν εριστικός».

«Καταρχάs να ζητήσω συγγνώμη οπό την κυρία αν είπα καμιά κουβέντα παραπάνω» είπε απολογούμενος ο 52χρονοs παραθέτοντας διαφορετικά ωστόσο τα γεγονότα από τουs αστuνομικούs, αποδίδονταs την αντίδραση του στουs αστυνομικούs λέγονταs ότι «με χτυπούσαν και με κλωτσούσαν γι' αυτό αντέδρασα. Μου πέρασαν χειροπέδεs, με έβρισαν και αρνήθηκα το αλκοτέστ». Διευκρίνισε επίσηs πωs ενώ άφnσε το αγροτικό του στnν είσοδο τπs ψnσταριάs, πήγε στο σπίτι του και όταν τον αναζήτησαν οι αστυνομικοί για να απομακρύνει το αγροτικό από την είσοδο τns ψnσταριάs «τουs είπα δεν μπορώ να πάρω το αυτοκίνητο γιατί ήμουν μεθυσμένοs». Ωστόσο μετά από λίγη ώρα επέστρεψε στην πλατεία του χωριού οδnγώνταs ο ίδιοs το Ι.Χ. συγγενικού του προσώπου και έτσι συνελήφθη τελικά από τουs αστuνομικούs.

Ο Εισαγγελέαs τns έδραs πρότεινε τnν ενοχή του 52χρονου για της κατnγορίεs, τns εξύβρισπs κατά συρροή, τns απειλείς κατά συρροή, τns φθοράs ξένns περιουσίαs και τns παράβασns του άρθρου 42 του Ν.2696/99 (Κώδικαs Οδικήs Κυκλοφορίαs - Οδήγηση υπό τnν εnίδρασπ οινοπνεύματος) και την απαλλαγή του για της κστnγορίεs, τns απείθειαs και τπs βίαs κατά υπαλλήλου.

Τελικά το Τριμελέs Αυτόφωρο Πλnμμελειοδικείο Λάρισαs τον έκρινε ένοχο για τις τέσσεριs πρώτεs πράξειs επιβάλλονταs συνολική ποινή φυλάκισπs 24 μnνών ,αλλά και επιπλέον χρηματικό πρόστιμο 1.200 ευρώ για τnν οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου σημείωσε απευθυνόμενοs στον κατηγορούμενο την ανάγκη αποφυγής τns έντασπs, λέγοντας χαρακτηριστικά «Καλά είναι να πέφτουν οι τόνοι».

Η ποινή επιβλήθηκε με ανασταλτικό χαρακτήρα (επί 3ετία) με τον 52χρονο ασκώντας έφεση να επιστρέφει σπίτι του.

Του Βαγγέλη Κακκάρα

Πηγή: Εφ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.