Δήμος Ελασσόνας : «Νέος Παιδικός Σταθμός στο Βλαχογιάννι»

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο ανοιχτός διαγωνισμός μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) για την επιλογή αναδόχου του έργου «ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ», προϋπολογισμού 123.000,00 Ευρώ (ποσό με ΦΠΑ).

Ο Δήμος Ελασσόνας μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας ( ΟΚΠΑΠ ) αξιοποιεί το κτίριο του πρώην Δημαρχείου Ποταμιάς στο Βλαχογιάννι, με τη δημιουργία ενός νέου τμήματος παιδικού σταθμού δυναμικότητας 25 νηπίων, ένα έργο το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από την  EETAA A.E. και από ιδίους πόρους του οργανισμού.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας  κ. Γάτσας με αφορμή τον διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη προέβη στην ακόλουθη δήλωση:  «Η δημιουργία του νέου παιδικού σταθμού στηρίχθηκε στο αυξημένο ενδιαφέρον για φιλοξενία νηπίων στην περιοχή και την αποφυγή μετακίνησης σε μακρινούς παιδικούς σταθμούς, όπως της Ελασσόνας και της Βερδικούσιας. Με κύριο μέλημα τη διευκόλυνση των νέων γονέων στην επαγγελματική τους ζωή και την φιλοξενία των νηπίων κοντά στο σπίτι τους, ο δήμος μας προχωράει στη δημιουργία του νέου παιδικού σταθμού στο πρώην δημαρχείο Βλαχογιαννίου,  ο οποίος θα αποτελέσει έναν εξαιρετικό χώρο φιλοξενίας νηπίων, ενώ παράλληλα αποκτά λειτουργικότητα ένα κτίριο που παραμένει για χρόνια αναξιοποίητο. Επενδύουμε ήδη από τους πρώτους μήνες της θητείας μας σε δομές κοινωνικής προστασίας και παροχής ποιοτικών υπηρεσιών προς τους δημότες μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Τεχνική περιγραφή του έργου:

Το έργο αφορά στην δημιουργία παιδικού σταθμού στην κοινότητα Βλαχογιαννίου και ο  παιδικός σταθμός θα διαμορφωθεί στο ισόγειο του διώροφου κτιρίου του κοινοτικού καταστήματος Βλαχογιαννίου (πρώην Δημαρχείο Δήμου Ποταμιάς).

Η είσοδος του παιδικού σταθμού (ισόγειου) θα διαμορφωθεί έτσι ώστε να είναι ανεξάρτητη από την είσοδο του ορόφου, ενώ προβλέπεται να γίνουν εργασίες πρασίνου σε τμήμα του αύλειου χώρου προκειμένου να δημιουργηθεί αυλή για το παιχνίδι των νηπίων.

Ο παιδικός σταθμός προβλέπεται να διαθέτει τους κάτωθι χώρους:

·         Είσοδος – Αναμονή

·         Γραφείο Δ/νσης

·         Τραπεζαρία- Αίθουσα απασχόλησης

·         Κουζίνα – Παρασκευαστήριο

·         Αποθήκη Τροφίμων

·         WC AMEA

·         WC Νηπίων

·         WC προσωπικού

·         Αίθουσα ύπνου

·         Μόνωση

·         Πλυντήριο – σιδερωτήριο

·         Ακάθαρτα – είδη καθαριότητας

·         Γενική αποθήκη

 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.