Ο Σωτήρης Νταφόπουλος πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Κιλελέρ

Πραγματοποιήθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντροστη Νίκαια οι δημαιρεσίες για την ανάδειξη του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλελέρ και των επιτροπών.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος ανέφερε:

«Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, σας καλωσορίζω στις δημαιρεσίες του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλελέρ.

Μια τέτοια μέρα όλοι προσδοκούμε να κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα να αναζητήσουμε ένα καλύτερο αύριο. Σας διαβεβαιώνω ότι επιδιώκουμε όλοι μας να συνεργαστούμε έτσι ώστε τα επόμενα χρόνια να είναι καλύτερα για όλους τους πολίτες του Δήμου Κιλελέρ. Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, τα χρόνια που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας μας αποτελούν για μένα και τους συνεργάτες μου έναν διαρκή αγώνα για τη διευθέτηση και την επίλυση των προβλημάτων των συμπολιτών μας. Υποσχόμαστε σήμερα, για ακόμα μια φορά, να προσπαθήσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας για το καλό του Δήμου μας. Ο αγώνας είναι κοινός και σε αυτόν θα πρέπει να συμμετέχουν όλοι. Στο πλαίσιο αυτής της πεποίθησης, σας καλούμε εδώ, στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου να εκφράζετε, όπως κάνατε άλλωστε, τις απόψεις αλλά και την εποικοδομητική κριτική σας για όλα τα ζητήματα που άπτονται των δημοτικών θεμάτων. Ζητούμε την ενεργό συμμετοχή όλων σας. Όλες και όλοι  οι δημοτικοί σύμβουλοι καλείστε να καταθέτετε τεκμηριωμένα τις απόψεις σας. Όλες και όλοι μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα, όλοι μαζί μπορούμε να συνδιαμορφώσουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία για να ζήσουν τα παιδιά μας. Εμείς στοχεύουμε να συνεχίζουμε να στηρίζουμε, να αναδεικνύουμε και να υλοποιούμε  τις όποιες δημιουργικές πρωτοβουλίες καταθέτει η αντιπολίτευση που θα αφορούν στον πολιτισμό, στον αθλητισμό,  στις κοινωνικές δομές. Μόνο έτσι θα επιτύχουμε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Είναι σαφές σε όλους εμάς που υπηρετούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ότι αποτελεί τον κατ’ εξοχήν λαϊκό θεσμό ο οποίος μπορεί να ενώνει τις διαφορετικές απόψεις, να υπερβαίνει προσωπικές και ιδεολογικές αντιπαραθέσεις. Αν αξιοποιήσουμε τις δημιουργικές μας δυνάμεις στο τέλος όλες και όλοι θα υπερηφανευόμαστε για το γεγονός ότι ζούμε σε έναν σύγχρονο και δυναμικό Δήμο. Η εκλογική διαδικασία, κορυφαία εκδήλωση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, δημιουργεί τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες με σαφώς θεσμοθετημένους ρόλους. Είναι βέβαιο πλέον ότι δεν αρμόζουν, εδώ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου η αλαζονεία και οι εγωιστικές συμπεριφορές από την πλευρά της πλειοψηφίας αλλά ούτε η πικρία, η στείρα αντιπολίτευση και ο αδικαιολόγητος εκνευρισμός από την πλευρά της μειοψηφίας.  Αυτό που επιβάλλεται είναι να συνεχίσουμε να στεκόμαστε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και να υπηρετούμε το θεσμικό ρόλο που μας ανατέθηκε από τον κυρίαρχο λαό».

Ακολούθησαν χαιρετισμοί των επικεφαλής των παρατάξεων και των ανεξαρτήτων δημοτικών συμβούλων.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου : Πρόεδρος Σωτήρης Νταφόπουλος (16 ψήφοι υπέρ, 7 λευκά),  αντιπρόεδρος Απόστολος Μούσιος (23 ψήφοι) και γραμματέας Αθανάσιος Αγγελουσόπουλος (23 ψήφοι). Στην οικονομική εκλέχθηκαν οι: Πρόεδρος ο Αλ. Χονδρονάσιος και μέλη οι Ι. Κουκούτσης, Κ. Χατζηκωνσταντίνου Αχ. Βαρδακούλης, Κ. Φιλιππούλης, Ζ. Ανυφαντή ( Αθ. Μούσιος αναπληρωτής) και Γ.  Ακριβούλης. Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Πρόεδρος ο Αν. Ρεντζιάς και μέλη οι Κ. Χατζηκωνσταντίνου, Β. Χλιάπη – Γκουνιαρούδη, Ελ. Ζωιοπούλου, Τ. Τσινούλης,  Απ. Μούσιος (Αθ. Μακρόπουλος αναπληρωτής) και Γ. Καρυούδης.

- Σωτήρης Νταφόπουλος: Το συμφέρον του τόπου μας και τα δίκαια αιτήματα των δημοτών.

Στο χαιρετισμό του νεοεκλεγείς πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε:

«Κύριε Δήμαρχε θέλω να σας ευχαριστήσω για την τιμητική πρόταση που μου κάνατε για αυτή τη σημαντική θέση του Προέδρου του Δ.Σ.

Ευχαριστώ τη Δημοτική Ομάδα της παράταξης μου που αποδέχτηκε την πρόταση του Δημάρχου.

Ευχαριστώ επίσης όλους τους Δημοτικούς συμβούλους που με ψήφισαν σήμερα, αλλά και αυτούς που συμμετείχαν στη διαδικασία.

Προσδοκία μου είναι η ειλικρινής και αξιοπρεπής συνεργασία μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ένα όργανο κοντά στους Δημότες και όλοι εμείς θα πρέπει να αποδεικνύουμε σε κάθε συνεδρίαση πως είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των δημοτών.

Θα πρέπει να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας για να υπηρετήσουμε και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και τις υπηρεσίες που προσφέρονται μέσα από τη λειτουργία και τις αποφάσεις του Δ.Σ για να στηρίξουμε, να διευκολύνουμε, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συνδημοτών μας.

Σκοπός μας είναι να παίρνουμε θέση σε όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν το Δήμο μας, να γίνεται δημιουργικός διάλογος και να παίρνονται αποφάσεις με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον του τόπου μας και τα δίκαια αιτήματα των δημοτών.

Ως Πρόεδρος του Δ.Σ. θα προσπαθήσω να τηρηθεί με σεβασμό ο κανονισμός λειτουργίας του Δ.Σ.

Υπόσχομαι στο Σώμα ότι θα είμαι δίκαιος με όλους του συναδέλφους ανεξαρτήτως δημοτικής παράταξης και πιστεύω ότι το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο έχει την  εμπειρία και τη διάθεση να πράξει έργο για τον τόπο μας.

Θέλω επίσης να καλέσω όλους τους συνδημότες μας να συνεργαστούν με τον Δήμαρχο και τη Δημοτική  αρχή για όλα τα φλέγοντα θέματα του τόπου μας.

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους σας.

Καλή μας επιτυχία».Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.