Στον ΕΛΓΑ Λάρισας ο Θανάσης Παιδής: Έρχονται πληρωμές για τους αγρότες

Σε δελτίο τύπου που μας απέστειλε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Παιδής, αναφέρονται τα εξής: Tο υποκατάστημα Λάρισας του ΕΛΓΑ επισκέφθηκε ο Θανάσης Παιδής, όπου είχε συνάντηση με τον προϊστάμενο Μιχάλη Λιόντο, τον επόπτη Βασίλη Σπανό, καθώς και με υπαλλήλους του Οργανισμού. 

 Από αυτές τις επαφές προέκυψε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουν πληρωμές που αφορούν ζημιές, οι οποίες προκλήθηκαν από τους παγετούς Μαρτίο και Απριλίου του 2021. Συνάμα, στην επόμενη καταβολή θα συμπεριληφθούν αποζημιώσεις που έχουν να κάνουν με άλλα ζημιογόνα αίτια. 

 Ο Θανάσης Παιδής σε δήλωσή του επισημαίνει τα εξής: «Αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό του υποκαταστήματος Λάρισας στον ΕΛΓΑ, καθώς το τελευταίο διάστημα οι υπάλληλοι εργάζονται πυρετωδώς ώστε να ανταπεξέλθουν στον μεγάλο όγκο δουλειάς που έχει προκύψει από τις συνεχείς φυσικές καταστροφές οι οποίες έπληξαν την περιοχή.

 Τις προσεχείς ημέρες πολλοί παραγωγοί στην Π.Ε. Λάρισας πρόκειται θα λάβουν τις αποζημιώσεις για την παραγωγή τους που καταστράφηκε. 

Με αυτόν τον τρόπο θα έχουν μια οικονομική ανάσα που θα τους επιτρέψει αφενός να καλύψουν μέρος της ζημιάς την οποία υπέστησαν και αφετέρου να επανασχεδιάσουν την επόμενη καλλιεργητική περίοδο. 

 Παρά τις διαδοχικές πληγές στην αγροτική παραγωγή εργαζόμενοι και διοίκηση του ΕΛΓΑ ανταποκρίνονται πλήρως και με μεγάλη ταχύτητα στις αυξημένες απαιτήσεις. Βέβαια, για ακόμη μία φορά θα πρέπει να επαναφέρουμε τα αιτήματα που εκφράζονται από πολλές πλευρές μεταξύ των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα και έχουν να κάνουν με: 

Αλλαγές στο οργανόγραμμα του ΕΛΓΑ. Προσαρμογές στον κανονισμό πληρωμών. Ενίσχυση του Οργανισμού τόσο σε προσωπικό, όσο και στα μέσα με τα οποία οι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν υπό καλύτερες συνθήκες τη δουλειά τους. Σταθερή πεποίθησή μας είναι πως ο ΕΛΓΑ αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές υπηρεσίες υποστήριξης των παράγωγων και συνολικά της αγροτικής οικονομίας .

.Γι’ αυτό και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την περαιτέρω ενδυνάμωση του ρόλου σ’ αυτές τις εξαιρετικά απαιτητικές εποχές» υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.