Διονύσης Κουρομπίνας : Δωρεάν Κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Ελασσόνας

 Σε δελτίο τύπου που μας απέστειλε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Κουρομπίνας, αναφέρει τα εξής:  "Δεδομένων των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες ως προς το κόστος της προετοιμασίας των μαθητών για τις εισαγωγικές εξετάσεις και στη βάση του δικαιώματος των ίσων ευκαιριών στη γνώση και την εκπαίδευση, ο Δήμος Ελασσόνας πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην δημιουργία ΔΩΡΕΑΝ Κοινωνικών Φροντιστηρίων όπως έχουν αρκετοί Δήμοι της χώρας μας.

Τα Δημοτικά Κοινωνικά Φροντιστήρια είναι παλιός και πετυχημένος θεσμός σε όλη την επικράτεια.

Από τα Δημοτικά Φροντιστήρια έχουν περάσει χιλιάδες μαθητές σε Πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ.

Η φτώχια των νοικοκυριών και η δομή του εκπαιδευτικού μας συστήματος δημιουργεί φοβερές ανισότητες μεταξύ των μαθητών στην εκπαιδευτική – επαγγελματική εξέλιξή τους.

Πως μπορεί να λειτουργήσει αυτό:
• Σε δημοτικά κτίρια.
• Σε σχολικές μονάδες τις απογευματινές ώρες.
• Με εθελοντές εκπαιδευτικούς.
• Με απόφοιτους πτυχιούχους της περιοχής μας.

Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς θα χορηγείται σε κάθε εθελοντή – εκπαιδευτή ‘’ Βεβαίωση Παροχής Εθελοντικού Εκπαιδευτικού Έργου’’ στην οποία αναφέρεται επακριβώς το εθελοντικό έργο που επιτέλεσε ο εθελοντής – εκπαιδευτής , ο χρόνος διάρκειας του καθώς και οι διδακτικές ώρες εθελοντικής απασχόλησης του.

Ο Δήμος Ελασσόνας μπορεί εκτός από αίθουσες διδασκαλίας να παρέχει την μεταφορά των εθελοντών – εκπαιδευτών στα χωριά μας.
Εκπαιδευτικά κέντρα θα μπορούσαν πέραν της πόλης της Ελασσόνας να δημιουργηθούν:
Κρανιά, Βλαχογιάννη, Καλλιθέα, Τσαριτσάνη, στο κτίριο του πρώην Δήμου Σαρανταπόρου (όπου θα έρχονται μαθητές από Μηλέα, Φαρμάκη, Σαραντάπορο, Λιβάδι κ.λ.π.), Δομένικο και όπου αλλού υπάρχει συμμετοχή.
Καλώ δημοσίως τον κύριο Δήμαρχο να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Να βοηθήσουμε και να συμβάλλουμε όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι για την δημιουργία Δωρεάν Δημοτικών – Κοινωνικών Φροντιστηρίων.
Να βοηθήσουμε τα νοικοκυριά και τους μαθητές του τόπου μας".
Με αξιοπρέπεια
Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ελασσόνας
Κορομπίνας Διονύσης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.