Αποχωρούν από τη Νίκαια τα τρακτέρ, συνεχίζουν με άλλες μορφές τον αγώνα οι Λαρισαίοι αγρότες

Μετρώντας 20 ημέρες στο μπλόκο της Νίκαιας, οι αγρότες από τη Λάρισα, την Καρδίτσα και τις υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλίας αποφάσισαν στη συνέλευση αργά το απόγευμα της Πέμπτης, να αποχωρήσουν με τα τρακτέρ τους το ερχόμενο Σάββατο στις 10 το πρωί και να συνεχίσουν τον αγώνα τους με άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

Στη συνέλευση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά, τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα.

Το κλίμα ήταν σαφώς αρνητικό, όπως ακριβώς είχε διαφανεί από τις πρώτες δηλώσεις των αγροτισυνδικαλιστών μετά το πέρας της συνάντησης με το κυβερνητικό επιτελείο. «Δεν μας ικανοποίησε σε καμιά περίπτωση η συνάντηση με τους υπουργούς. Κανένα από τα βασικά μας αιτήματά ουσιαστικά δεν ικανοποιείται. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Εμείς το απόγευμα θα έχουμε νέα σύσκεψη στο μπλόκο της Νίκαιας. Ο αγώνας μας είναι διαρκείας για εμάς. Θα αξιοποιήσουμε κάθε μορφή δράσης» είχε δηλώσει ο Λαρισαίος πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων κ. Ρίζος Μαρούδας.

Έτσι, τα τρακτέρ θα παραμείνουν μέχρι το πρωί του Σαββάτου και θα πάρουν το δρόμο της επιστροφής καταγράφοντας συνολικά 22 ημέρες στο μπλόκο.

Η συνέχεια αναμένεται μέσα από την επόμενη ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων πιθανότατα αύριο Παρασκευή.

Πηγή: onlarissa.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.