Απογοήτευση αγροτών μετά από τη συνάντηση με τους υπουργούς – Αποφάσεις σήμερα στη Νίκαια

 Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των εκπροσώπων των αγροτών με τους συναρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης, τα αποτελέσματα της οποίας δεν φαίνεται να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των αγροτών για απαντήσεις επί των αιτημάτων που έθεσαν οι αγροτοσυνδικαλιστές.

Το “καλάθι” των μέτρων ενίσχυσης των αγροτών, σύμφωνα με τα όσα σημείωσαν στην ΕΡΤ Λάρισας αγροτοσυνδικαλιστές που συμμετείχαν στην σύσκεψη περιλαμβάνει μια αύξηση της τάξεως των 10 εκ. ευρώ από τα 50 εκ. ευρώ στα 60 εκ. ευρώ για την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης από το πετρέλαιο για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Το μέτρο αυτό αφορά ουσιαστικά 330 χιλιάδες κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και η ενίσχυση θα δοθεί με την υποβολή των δηλώσεων καλλιέργειας για τη νέα καλλιεργητική περίοδο, όπως εξήγησαν οι εκπρόσωποι των αγροτών.

Αντίστοιχη αύξηση της τάξεως των 10 εκ. ευρώ αναμένεται να δοθεί και στους κτηνοτρόφους για την κάλυψη της αύξησης του κόστους των ζωοτροφών. Το σχετικό κονδύλι από 30 εκ. ευρώ θα ανέλθει στα 40 εκ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη δήλωσαν ότι οι ανακοινώσεις αυτές δεν ικανοποιούν, αλλά ούτε και δίνουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι. Τις αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων αναμένεται να τις λάβουν οι αγρότες σε σύσκεψη που θα γίνει σήμερα το απόγευμα στο μπλόκο της Νίκαιας με την επιστροφή των αγροτοσυνδικαλιστών που συμμετείχαν στην σύσκεψη της Αθήνας.

Πηγή: ertnews.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.