Δήμος Ελασσόνας, εθελοντές και ιδιώτες δίπλα στα αδέσποτα - Διαρκής η συνεργασία όλων

 Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε από την επιτροπή διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που συστήθηκε προκειμένου να ελέγχει την καλύτερη λειτουργία του προσωρινού χώρου φιλοξενίας του δήμου Ελασσόνας στα παλιά σφαγεία, καθώς και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στην πόλη και τις κοινότητες,

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι κ.κ.  Γ. Κατσιούρας και Ιω. Νάνος, ο ιδιώτης συνεργαζόμενος κτηνίατρος κ. Γ. Παπαλεξίου και οι εθελόντριες κ.κ. Δ. Κουτόβα και Μ. Καραγιώργου.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν αναλυτικά τα θέματα που αφορούν την περισυλλογή των αδέσποτων που παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά, τον έλεγχο της τήρησης της νομοθεσίας για τα δεσποζόμενα ζώα και το πρόγραμμα των εμβολιασμών, των στειρώσεων και των υιοθεσιών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε τονίστηκε πως είναι η πρώτη φορά που ο δήμος έχει διαθέσει προσωπικό για τη λειτουργία του καταφυγίου και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τόσο οι εξωτερικοί όσο και οι εσωτερικοί χώροι που φιλοξενούνται τα σκυλιά να είναι πάρα πολύ καθαροί, φροντισμένοι και τα ζώα να είναι φιλικά και στειρωμένα, κάνοντας το έργο όλων πιο εύκολο. 

Η τεράστια προσπάθεια που γίνεται για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων βγάζει καρπούς και πρέπει να αποδοθούν εύσημα και στους εθελοντές τόνισε ο αντιδήμαρχος κ. Κατσιούρας κατά τη συνάντηση, λέγοντας επίσης ότι προχωράνε οι υιοθεσίες και αυτό είναι το επιθυμητό από όλους.

Ο κ. Νάνος από την πλευρά του δήλωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι εγκαταλείψεις, διότι κάποιοι δυστυχώς, παίρνουν ένα ζώο κι όταν δεν το θέλουν άλλο, για οποιοδήποτε λόγο ή γιατί βαριούνται την ευθύνη το εγκαταλείπουν. Το πρόβλημα είναι δυστυχώς μεγάλο και δεν μπορεί να λυθεί μόνο από το Δήμο.

Η επιτροπή θα κάνει τακτικές συναντήσεις, όλοι δήλωσαν το άριστο κλίμα συνεργασίας, τονίζοντας ωστόσο ότι το ζήτημα με τη διαχείριση των αδέσποτων δεν είναι εύκολο και χρειάζεται υπομονή και συνεργασία. 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.