Σε οικογενειακό κλίμα έκοψε την πίτα του ο ΠΟ Ελασσόνας

 Μέσα σε οικογενειακή ατμόσφαιρα ο Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελασσόνας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα το απόγευμα της Παρασκευής (4/02) στο «Μικρό Καφέ» στην Ελασσόνα.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Χαρίτων, και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Γεροφάκας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνας, απευθυνόμενος στους παραβρισκόμενους, εκτός από τις ευχές του αναφέρθηκε και στα άσχημα γεγονότα των τελευταίων ημερών που είχαν ως αποτέλεσμα την δολοφονία του νεαρού φιλάθλου στην Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά ανέφερε τα εξής: «Κάθε μέρα όλοι μας παρακολουθούμε τα γεγονότα και βλέπουμε ότι στη ζωή, στην επικαιρότητα, υπάρχουν και τα ευχάριστα υπάρχουν και τα δυσάρεστα. Αυτό που κυριαρχεί τα τελευταία δύο χρόνια είναι η πανδημία και βλέπουμε ότι μας έχει στερήσει από πολλά πράγματα και μας έχει απομακρύνει από τις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Εμείς παρακολουθούμε με χαρά και υπερηφάνεια πάντα και τη δική σας προσπάθεια, την ποδοσφαιρική ομάδα της πόλεως μας η οποία μας κάνει συνεχώς υπερήφανους με τις νίκες, με την πρόοδο, ωστόσο να μην μας διαφεύγει και ένα  περιστατικό το οποίο αυτές τις ημέρες δυστυχώς έχει αμαυρώσει το χώρο του αθλητισμού και μάλιστα του ποδοσφαίρου. Πάντοτε σε οποιοδήποτε χώρο και δεν μιλώ μόνο για το χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου, ο φανατισμός δεν προάγει πολιτισμό αλλά γίνεται εγκληματίας, και αυτό το διαπιστώσαμε πριν από μερικές ημέρες, όταν είδαμε στο όνομα δήθεν μιας ομάδας, άδικα να αφαιρείτε η ζωή ενός νέου ανθρώπου. Αυτό πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει και να πάρουμε όλοι μας θέσει. Εγώ χαίρομαι που στο δικό μας το χώρο δεν υπάρχουν τέτοιους είδους ακρότητες και τέτοιου είδους φανατισμοί. Αλλά δεν πρέπει όμως να μας αφήνει αδιάφορους αυτό το γεγονός, ότι στο όνομα του αθλητισμού, ο οποίος αθλητισμός είναι μια ευγενής άμιλλα και προάγει πολιτισμό, να γίνονται τέτοια εγκλήματα, τα οποία είναι άδικα και φέρουν θλίψη και πόνο σε όλους μας. Αυτό πρέπει να το έχουμε υπόψιν μας. Να αγωνιζόμαστε για τα ιδεώδη αλλά όχι με φανατισμό, όχι με ακρότητες και ομιλώ ως παπάς, ως επίσκοπος κι ως αδελφός. Και το λέω διότι και μέσα στην εκκλησία δυστυχώς κάθε φορά που υπάρχει ο φανατισμός και η ακρότητα τότε διχάζει, διασπά. Και ας μην ξεχνάμε και από την ιστορία, ότι ο φανατισμός στην εκκλησία έφερε και πολέμους μεταξύ των λαών και χύθηκε πολύ ανθρώπινο αίμα. Σε όλους τους χώρους δεν κάνει διάκριση ο φανατισμός. Γι αυτό να σας χαιρόμαστε πάντα έτσι όπως είστε για αυτό που είστε και μαζί με τον πρόεδρο, τους προπονητές με όλους οι οποίοι συμβάλουν στο έργο της ομάδας της πόλεως μας, σας ευχόμαστε αυτή η χρονιά να είναι μια χρονιά προόδου, μια χρονιά επιτυχιών και πάντοτε στο όνομα του αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλάς και της ανταγωνιστικότητας, αλλά με την καλή την έννοια, καλή χρονιά με υγεία και σας ευχαριστώ για την πρόσκληση.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ομάδας Άλκης Χατζηβασίλης ο οποίος ανέφερε τα εξής: Η ομάδα μας αυτή τη στιγμή είναι στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής και ελπίζουμε και η συνέχεια να είναι επιτυχημένη και μέσα στο 2022 για την ομάδα μας και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές μας, τον Σεβασμιώτατο, τον Δήμαρχο Νίκο Γάτσα, και τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Δραγατσίκη για την αμέριστη συμπαράστασή τους προς το σύλλογο και θα ήθελα να ευχηθώ καλή χρονιά και υγεία σε όλους.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Ελασσόνας Γιάννης Δραγατσίκης, απευθυνόμενος στους ποδοσφαιριστές, ανέφερε τα εξής: Μετά τα λόγια του Σεβασμιότατου ότι κα να πούμε εμείς είναι φτωχά και άγγιξε ευαίσθητες χορδές. Για όλους μας η βία δε χωρά στα γήπεδα, χάθηκε ένα νέο παιδί για ένα λόγο πολύ ασήμαντο. Ευχόμαστε για καλύτερες μέρες στον αθλητισμό χωρίς βία. Αισθάνομαι ότι βρίσκομαι σε έναν οικείο χώρο. Κοντά σε σας σε όσα παιχνίδια σας έχω δει, νιώθω τον εαυτό μου να συμμετέχει ενεργά σαν να παίζω μέσα στο γήπεδο, σα να θέλω να βάλω τη μπάλα στα δίχτυα, όπως έκανα και εγώ στην ηλικία σας όταν υπηρέτησα τις ομάδες της πόλης. Μας κάνετε υπερήφανους και αυτό που μπορώ να πω εκ μέρους της δημοτικής αρχής είναι ότι θα σας δώσουμε εγκαταστάσεις που αρμόζουν στην πόλη και δεν της είχε μέχρι τώρα. Πιστεύουμε όλοι σε σας, έχουμε ικανοί διοίκηση και ένα άξιο προπονητή που τίμησε τα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά γήπεδα και είναι τιμή μας. Να ευχηθώ όχι καλή πορεία, αλλά την πρώτη θέση από φέτος γιατί την αξίζετε και την μπορείτε.

Στη συνέχεια ο προπονητής της ομάδας Βαγγέλης Μόρας ανέφερε τα εξής: Το ήθος το οποίο πρεσβεύει αυτή η ομάδα είναι κάτι το οποίο εμένα με κέρδισε και γι αυτό το λόγο βρισκόμαστε εδώ. Χαίρομαι πραγματικά που έχω συναντήσει ανθρώπους οι οποίοι είναι καλά παιδιά πάνω απ όλα καλοί άνθρωποι και καλοί επαγγελματίες, Κάτι το οποίο είναι δύσκολο να το βρεις σε αυτή την κατηγορία και χαίρομαι που το έχω βρει γιατί τα περισσότερα παιδιά απ ότι ξέρω είναι από την ευρύτερη περιοχή και είναι κάτι που τιμά την περιοχή της Ελασσόνας το ότι βγαίνουν τόσο καλή αθλητές και τόσο καλά παιδιά.

Τέλος ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας Παναγιώτης Μωυσίδης ανέφερε τα εξής: Σαν διοίκηση θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Σεβασμιώτατο που αποδέχθηκε την πρόσκληση και είναι πάντα κοντά στην ομάδα, τη Δημοτική αρχή που μας στηρίζει στο δύσκολο έργο μας στη Γ΄Εθνική κατηγορία, την περιφέρεια Θεσσαλίας ,τον περιφερειάρχη μας Κώστα Αγοραστό και τον αγαπητό αντιπεριφερειάρχη αθλητισμού και πολιτισμού Νίκο Λιουπα. Η ομάδα μας είναι πάρα πολύ ευχαριστημένη με την πορεία της ως τώρα και θέλουμε και η συνέχεια να είναι ανάλογη. Σας εύχομαι να είστε πάντα υγιείς και να τερματίσετέ όσο πιο ψηλά μπορείτε.  

Στη συνέχεια μοιράστηκε η πίτα, με τα τυχερά φλουριά τα οποία τα βρήκαν οι ποδοσφαιριστές Γκαμπέτας,  Καραμούλας, Ματούλας, Περτζιόνι, Μουλτσιάς, Μουστάκας και Κουκούλης.

Τα δώρα που αντιστοιχούσαν στα φλουριά ήταν, ένα μπουκάλι ουίσκι και μία δωροεπιταγή προσφορά από το «Μικρό Καφέ», ένα smartwatch, μία δωροεπιταγή από το fast food «Απλά και Αλλιώτικα», τέσσερις φακέλους με συμβολικά χρηματικά ποσά και ένα τραπέζι προσφορά από την ταβέρνα «Η Φλαμουριά» του Παναγιώτη Μωυσίδη.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.