Λαρισαίοι θύματα διεθνούς δικτύου e-απατεώνων

Θύματα ενός οργανωμένου διεθνούς δικτύου απατεώνων φαίνεται πως έπεσαν 18 Λαρισαίοι, όπου οι δράστες αποκτούν πρόσβαση σε κάρτες και λογαριασμούς, προχωρώντας σε διαδικτυακές συναλλαγές με τα χρήματα μέσω μιας δαιδαλώδους διαδρομής για να χαθούν τα ίχνη, και να καταλήγουν σε ψηφιακή τράπεζα και κρυπτονομίσματα.

Η πολυσέλιδη δικογραφία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας αποκαλύπτει, την απάτη σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών με τη μέθοδο των απατηλών μηνυμάτων (email και sms), τα οποία μέσω συνδέσμου παραπέμπουν σε αληθοφανείς ιστότοπους ελληνικών τραπεζικών ιδρυμάτων (σ.σ. Εθνικής και Πειραιώς).

Η δικογραφία η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας καταλήγει σε τουλάχιστον 30 δράστες, όλοι τους κάτοικοι διαφόρων πόλεων ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ των οποίων η Ιταλία, η Γερμανία, η Σουηδία, η Ρουμανία, η Τσεχία, η Λετονία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Εσθονία.

Στη δικογραφία διευκρινίζεται πως οι απατεώνες έδρασαν το τελευταίο επτάμηνο (από τον Αύγουστο του 2021), ενώ περιλαμβάνονται 18 περιπτώσεως Λαρισαίων που κατήγγειλαν την απάτη σε βάρος τους, χάνοντας συνολικά περισσότερες από 25.500 ευρώ.

Του Β. Κακάρας
Πηγή: Εφ. Ελευθερία
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.